10 Φεβρουαρίου 2010

ΦΩΤΙΑ - Suzanne Collins





Το βιβλίο ΦΩΤΙΑ αποτελεί την συνέχεια του πρώτου βιβλίου ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ (http://bookeater-bookeater.blogspot.com/2009/09/suzanne-collins.html)της Suzanne Collins.

Η συγγραφέας καταφέρνει να γράψει μια συνέχεια ακόμα πιο συναρπαστική από το πρώτο βιβλίο.

Κι ενώ η Κάτνις καταφέρνει να νικήσει τους Αγώνες Πείνας μαζί με τον δεύτερο φόρο από την περιοχή 12, τον Πίτα, η ατμόσφαιρα μοιάζει να είναι λιγότερο ήρεμη από ποτέ. Η ίδια ανακαλύπτει πως χωρίς να το θέλει έχει καταφέρει να πυροδοτήσει μια αναταραχή, μια εξέγερση εναντίον της Κάπιτολ με την ίδια να θεωρείται σύμβολο αυτής της επανάστασης.

Οι άνθρωποι της Κάπιτολ λοιπόν κάνουν τα πάντα προκειμένου να την τρομοκρατήσουν και να την εμποδίσουν να υποστηρίξει αυτή την εξέγερση. Την απειλούν χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα της πρόσωπα και την αναγκάζουν να συνεχίσει να προσποιείται πως είναι ερωτευμένη με τον Πίτα.

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να αναγκάσουν όλους τους νικητές των προηγούμενων Αγώνων - μαζί και η Κάτνις με τον Πίτα- να συμμετάσχουν αυτοί στους τελευταίους Αγώνες για να μπορέσουν να τους εξοντώσουν. Για άλλη μια φορά λοιπόν οι δύο νέοι αναγκάζονται να μπουν στην αρένα και να αναμετρηθούν με τους υπόλοιπους παίκτες. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και η συμμαχία μεταξύ των παικτών παίζει κυρίαρχο ρόλο στην έκβαση των αγώνων. Μια συμμαχία που δεν δείχνει παρά την αντίδραση κατά της Κάπιτολ. Μια συμμαχία πέρα από κάθε φαντασία...

Η ιστορία συνεχίζεται γεμάτη ένταση, σασπένς, ανατροπές, περιπέτεια και συγκίνηση. Μικρές δόσεις ρομαντισμού έρχονται να προστεθούν στα συν αυτού του βιβλίου που κανέναν δεν θα αφήσει ασυγκίνητο. Αντιθέτως το τέλος του είναι τέτοιο που σε κάνει να αγωνιάς για τη συνέχεια!
Το τρίτο βιβλίο των ΑΓΩΝΩΝ ΠΕΙΝΑΣ αναμένεται τον Οκτώβριο του 2010 και πάλι από τις εκδόσεις Πλατύπους.


5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/2/10 5:54 μ.μ.

    Όπως έχω πει ήδη πολλές φορές...Ένα απλά υπέροχο και διασκεδαστικό βιβλίο το οποίο εμένα προσωπικά με άφησε να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν οντως αυτό συνέβαινε στ'αλήθεια...Γιατί κατά την γνώμη μου,το βιβλίο αυτό δεν βασίζεται τόσο πολύ στην φαντασία ουτε είναι και τόσο εξωπραγματικό...Στην ουσία θα μπορούσε πολύ εύκολα να συμβεί όπως έχει συμβεί και τόσες φορές στο παρελθόν... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα...
    Ζούμε σε έναν κόσμο που σιγά σιγά χανόμαστε κ κάποιοι προσπαθούν να επιβληθούν σε όλους εμάς...
    Ποιός ξέρει που θα φτάσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/6/10 10:40 μ.μ.

    ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΑΓΩΝΙΑ,ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΡΧΙΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ.ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμε φίλε ή φίλη μου
    η συνέχεια απ'ότι ξέρω θα έρθει από Σεπτέμβρη και μετά! Κι εγώ περιμένω με αγωνία να δω τι θα κάνει η Κάτνις...

    Να 'σαι καλά!
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/10/12 12:41 μ.μ.

    Όταν διάβασα το "Αγώνες Πείνας" είχα συγκλονιστεί... Αγόρασα το "Φωτιά" και ήμουν σίγουρη ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ξεπεράσει το προηγούμενο. Όσο συνέχιζα να το διαβάζω είχα πια πειστεί ότι το βιβλίο είναι χάλια. ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ. Το βιβλίο είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Τρομερή περιπέτεια, ένταση, δράση και ανατροπές που είναι δύσκολο κανείς να υποψιαστεί ότι θα συμβούν. ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΑΝΕΠΙΦΎΛΑΚΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου αυτό που σκέφτηκες...
Σε ακούω...