20 Φεβρουαρίου 2010

Αν δεν υπήρχε αύριο - Μαρία Τζιρίτα




















3 Αυγούστου 2010. Η μέρα που όλα θα χαθούν. Η μέρα που ο κόσμος θα πάψει να υπάρχει. Το μυστικό αυτό θα μοιραστούν τέσσερις άνθρωποι που η μοίρα τους θέλει να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια μιας τράπεζας μετά από μια έκρηξη. Ένας άγνωστος άντρας που τυχαίνει να βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο, τους ζητάει λίγο πριν ξεψυχήσει να δώσουν όρκο σιωπής και να μην αποκαλύψουν σε κανέναν αυτή την τραγική πληροφορία.
Η Κατερίνα μένει μόνη της με τα δυο παιδιά της όταν ο άντρας της την εγκαταλείπει για μια άλλη γυναίκα. Κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει κοντά της μα εκείνος φαίνεται να έχει πάρει την απόφασή του.
Ο Γιάννης πλούσιος και γοητευτικός άντρας ζει τη ζωή του ελεύθερος χωρίς δεσμεύσεις και όρους. Δεν γνώρισε ποτέ του την αγάπη κι έτσι δεν μπόρεσε να τη δώσει και ποτέ του σε κανέναν.
Ο Μιχάλης, διευθυντής της τράπεζας στην οποία γίνεται η έκρηξη ζει μια ζωή μέσα στο άγχος και τις υποχρεώσεις σκεφτόμενος μόνο το χρήμα. Η είδηση ότι πάσχει από καρκίνο έρχεται να προστεθεί στα ήδη πολλά προβλήματά του.
Η Μαριλένα , μια νεαρή κοπέλα ψάχνει να βρει τον ιδανικό άντρα που θα την παντρευτεί και θα κάνει τη ζωή της.
Μα τώρα όλα αλλάζουν. Και οι τέσσερις, γνώστες της αλήθειας τώρα πια, αποφασίζουν να αλλάξουν τη ζωή τους και να κάνουν όσα δεν είχαν καταφέρει ή δεν είχαν τολμήσει να κάνουν ως τώρα προκειμένου να χαρούν πραγματικά το λίγο χρόνο που τους απομένει.
Η Κατερίνα απελευθερώνεται. Αφήνει τον Διονύση ήσυχο σεβόμενη την επιλογή του και στρέφεται στα δικά της θέλω. Κάνει πράγματα που της δίνουν χαρά και την γεμίζουν. Φτιάχνει ένα blog και εκεί δημοσιεύει στίχους της με μεγάλη επιτυχία παρακινούμενη από την αγάπη της για την ποίηση. Είναι αποφασισμένη να κάνει όσα θα της δώσουν την πραγματική ευτυχία.
Ο Γιάννης αποφασίζει να δώσει αγάπη στους γύρω του, να σταματήσει να παίζει με τις γυναίκες και να νιώσει για πρώτη φορά τον αληθινό έρωτα. Ανάμεσα σ’αυτόν και την Κατερίνα θα γεννηθεί μια μεγάλη αγάπη. Ένας έρωτας καθαρός, αληθινός. Κι αυτό είναι σίγουρο αφού δεν έχουν πια χρόνο να χάσουν άδικα. Μάλιστα ο ίδιος μετά από δεκαπέντε χρόνια θα αναζητήσει τον γιό του τον οποίο δεν έχει δει ποτέ του αφού δεν ήθελε να έχει υποχρεώσεις.
Ο Μιχάλης θα δεχτεί κοντά του και πάλι την κόρη του με την οποία ήταν σε απόσταση επειδή εκείνη θέλησε να κάνει την τύχη της στο εξωτερικό. Θα αφήσει στην άκρη τον εγωισμό του και θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει τα χρόνια που έχασαν μακριά ο ένας από τον άλλο.
Τέλος η Μαριλένα θα αποδειχτεί η πιο αδύναμη αφού δεν μπόρεσε να αντέξει αυτή την αποκάλυψη. Δεν μπόρεσε να πιστέψει αυτό το γεγονός και την τρέλανε. Δυστυχώς λίγο καιρό μετά χάνει τη ζωή της σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Παρακολουθούμε λοιπόν τη ζωή των τριών πια ανθρώπων καθώς προσπαθούν να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Καθώς προσπαθούν να φτιάξουν τα πάντα που υπάρχουν γύρω τους. Να γεμίσουν αγάπη και ευτυχία τον κόσμο τους.
Τι γίνεται στο τέλος δε θα στο αποκαλύψω γιατί τότε θα χαθεί όλη η αγωνία…
Αυτό που κρατώ από το βιβλίο της Μαρίας είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει σε όλους τους ανθρώπους. Ποιο είναι αυτό; ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ! Να εκτιμάμε όσα μας δίνονται στο παρόν. Μην αγωνιούμε για το μέλλον και μην αγχωνόμαστε γιατί τότε ξεχνάμε να ζήσουμε το τώρα. ΑΔΡΑΞΕ ΤΗ ΜΕΡΑ. Μη χάνεις λεπτό! Κάνε πράγματα που αγαπάς! Πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο και σου προσφέρουν το αίσθημα της ελευθερίας! Ακόμα κι αν κάτι δεν πάει καλά θα ξέρεις πως έκανες αυτό που ήθελες, αυτό που ήταν επιλογή σου.
Δυστυχώς ζούμε σ’έναν κόσμο που τα πάντα γύρω μας , μας γεμίζουν άγχος και έτσι ολοένα και περισσότερο απομακρυνόμαστε από τον στόχο μας , την αληθινή ευτυχία! Θα πρέπει λοιπόν να το διώξουμε από τη ζωή μας και μόνο τότε θα μπορέσουμε να αναπνεύσουμε και να νιώσουμε την αληθινή ευτυχία!

ΖΗΣΕ!

ΤΟΛΜΗΣΕ!

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΡΙΟ!
Γιατί πραγματικά τίποτα δε θα ήταν ίδιο αν δεν υπήρχε αύριο. Σίγουρα όλοι θα βλέπαμε διαφορετικά τη ζωή και θα προσπαθούσαμε έστω αυτόν το λίγο καιρό που θα έμενε να τον κάνουμε όσο το δυνατόν πιο όμορφο για μας.
Χθες ήμουν στην παρουσίαση που έκανε η Μαρία στο βιβλιοπωλείο Ροκκάς στη Ν.Φιλαδέλφεια και τη γνώρισα από κοντά. Μιλήσαμε αρκετά για το νέο της βιβλίο και θέλησε να μάθει πως μου φάνηκε. Μάλιστα μου έκανε την τιμή να μιλήσω γι’αυτό και να πω τις εντυπώσεις μου σε όλους όσους παρευρίσκονταν εκεί.
Θα ήθελα να την ευχαριστήσω και να της ευχηθώ πάντα επιτυχίες. Να είσαι σίγουρη πως και αυτό το βιβλίο σου θα αγαπηθεί το ίδιο όπως και τα προηγούμενα (Το παιδί της αγάπης και το Μάτια μου) Γιατί είναι ένα βιβλίο αληθινό! Μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μας Μαρία γιατί γράφτηκε μέσα από τη δική σου καρδιά! Να ‘σαι πάντα καλά και να γράφεις για πάντα βιβλία που θα έχουν πράγματα να πουν! Καλή συνέχεια στις προσπάθειες και στα όνειρα σου!
Απόσπασμα του βιβλίου θα βρείτε εδώ

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/2/10 8:58 μ.μ.

    μου αρέσουν τα βιβλία και το είδα αρκετά ενδιαφέρον...θα το ψάξω...

    καλό βράδυ να έχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την ωραία παρουσίαση και φυσικά στην Μαρία για το συγγραφή ενός ακόμη αξιόλογου βιβλίου. Πάντα τέτοια!

    Καλό Σαββατόβραδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρον θέμα γιατί είναι κάτι που όλοι σκεφτόμαστε, αλλά ελάχιστοι κάνουμε πραγματικότητα. Θα το διαβάσω με χαρά λοιπόν. Μπράβο σου Νατάσσα που προλογησες το βιβλίο και απ΄ότι είδα, έγινες ειδική πλέον στις παρουσιάσεις βιβλίων! Σου εύχομαι σύντομα να γράψεις ένα δικό σου και να το εκδώσεις! Την παρουσίαση θα την κάνω εγώ ε? ;-)

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @inMUSIClost
    να το ψάξεις! Είναι πράγματι πολύ καλό!
    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @έφηβε
    σου άρεσε ε; χαίρομαι! διάβασε το κ περιμένω κ τη δική σου γνώμη!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @matriga
    σε ευχαριστώ πολύ καλή μου!
    Πράγματι η Μαρία έγραψε ακόμη ένα πολύ όμορφο βιβλίο που έχει να πει πολλά στους αναγνώστες!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @anasa μου
    σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Εύχομαι κ οι δυο μας να τα καταφέρουμε κ να εκδόσουμε τα έργα μας!
    Κ ευχαρίστως να μου κάνεις την παρουσιάση αλλα να κάνω κ εγώ τη δική σου έτσι;
    Φιλάκια πολλά γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίο concept.. Αλήθεια.. πόσα θα κάναμε αλιώς αν δεν υπήρχε αύριο..και πόσα χάνουμε σήμερα επειδή φοβόμαστε το αύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Mariel
    πράγματι όλα θα τα κάναμε αλλιώς αν δεν υπήρχε αύριο!
    Δεν είναι κρίμα όμως που πρέπει να νιώσουμε το τέλος τόσο κοντα για να αρχίσουμε να ζούμε διαφορετικα;
    Πόσα πολλά χάνουμε...
    Μα ποτέ δε θα καταλάβουμε!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου αυτό που σκέφτηκες...
Σε ακούω...