16 Οκτωβρίου 2010

Είσαι 'συ ο ανθρωπός μου!


Είσαι ‘συ ο άνθρωπος  μου
Το μεράκι το κρυφό
Αν σε χάσω θα πεθάνω
Απ’τον κόσμο θα χαθώ

Από το πρωί δεν είχε σταματήσει λεπτό να τραγουδάει ξανά και ξανά το ίδιο τραγούδι. Ήταν λες και οι στίχοι του να είχαν ποτίσει μέσα της. Λες και είχαν γραφτεί από εκείνη, αφιερωμένοι στον άνθρωπο που σε λίγες ώρες θα γινόταν επίσημα πια ο σύζυγος της. Στον άντρα που αγαπούσε όσο τίποτα στον κόσμο. Σε εκείνο το νεαρό αγόρι που είχε γνωρίσει πριν εφτά ολόκληρα χρόνια κι από τότε είχαν γίνει αχώριστοι. Προσπάθησε να πάει πίσω, πολύ πίσω, σε εκείνο το απόγευμα του Ιουλίου που τον αντίκρισε για πρώτη φορά. Δε θα τη ξεχνούσε ποτέ εκείνη την στιγμή. Ακόμα θυμόταν τι φορούσε, πως την κοίταζε, τι είπαν. Όλα τα θυμόταν και θα έμεναν για πάντα ανεξίτηλα στη μνήμη της. Μικρό κορίτσι κι εκείνη τότε. Ακόμα σχολείο πήγαινε. Μαζί μεγάλωσαν, μαζί πέρασαν τις όμορφες και τις άσχημες στιγμές που έφερε η συνέχεια. Μα ό,τι κι αν συνέβη,  εκείνοι άντεξαν, τα προσπέρασαν όλα και σε λίγες ώρες θα το βροντοφώναζαν μπροστά σε όλο τον κόσμο.
Η μεγάλη μέρα είχε φτάσει. Λίγες ώρες έμεναν ακόμα. Παράξενο, μα δεν είχε άγχος. Μόνο χαρά φώλιαζε στην καρδιά της. Μια απέραντη ευτυχία και πολλή ανυπομονησία να βρεθεί δίπλα στον αγαπημένο της.  Κοίταξε από το παράθυρο τον καταγάλανο ουρανό και χαμογέλασε. Μακάρι να κρατούσει έτσι μέχρι το βράδυ, ευχήθηκε από μέσα της και αναστέναξε. Ακριβώς απέναντί της, κρεμασμένο στην ξύλινη πόρτα της ντουλάπας περίμενε το νυφικό της. Σε λίγο θα έρχονταν φίλοι και συγγενείς να τις ευχηθούν και να την ετοιμάσουν. Θα έρχονταν οι φίλες της να την εμψυχώσουν και να της φορέσουν το νυφικό της. Θα έγραφε το όνομα της καθεμίας στον πάτο του νυφικού της παπουτσιού με την ευχή να σβήσουν όλα και να παντρευτούν σύντομα. κι εκείνες . Αυτή ήταν η πρώτη που παντρευόταν κι ευχόταν να κάνει καλή αρχή. Άγγιξε το νυφικό και τα μάτια της γέμισαν δάκρυα. Πόσο όμορφο ήταν, συλλογίστηκε, ενώ ταυτόχρονα το θαύμαζε. Μικρά πετραδάκια στόλιζαν το μπούστο του και καθώς οι αχτίνες του ήλιου έμπαιναν στο δωμάτιο, έπεφταν πάνω του κι έκαναν τους τοίχους να γυαλίζουν. Σαν πριγκίπισσα θα ήταν απόψε. Μια μικρή πριγκίπισσα που θα έβρισκε τον πρίγκιπά της να την περιμένει στα σκαλιά της εκκλησίας γύρω στις οχτώ  το βράδυ για να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Ο πατέρας της και  ο αδερφός της θα την παρέδιδαν σε εκείνον με την ευχή το κορίτσι τους  να ήταν πάντα ευτυχισμένο και γελαστό. Μα δεν είχε καμία αμφιβολία γι’αυτό. Σίγουρα θα ήταν ευτυχισμένη αφού θα είχε για πάντα δίπλα της εκείνον.
Είσαι συ ο άνθρωπος μου
Της καρδιάς μου η χαρά
Αν μ’αφήσεις πίστεψε με
Θα με πνίξει η συμφορά

Συνέχισε να σιγοτραγουδά και στάθηκε μπροστά από τον μεγάλο καθρέπτη που βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα. Πάνω στην τουαλέτα της είχε απλώσει το πέπλο της και το κόσμημα που θα φορούσε στο λαιμό της. Λίγο πιο πέρα τα παπούτσια της και τα καλλυντικά της. Κάθισε στο ξύλινο σκαμπό που βρισκόταν ακριβώς μπροστά της και κοίταξε το είδωλό της στο γυαλί.
"Αχ Νατάσσα… Μεγάλωσες…
Παντρεύεσαι…
Το πιστεύεις;
Παντρεύεσαι…"
Είπε δυνατά προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τα λόγια της. Είναι κάποια πράγματα που δεν τα αντιλαμβάνεσαι αμέσως. Πρέπει να έρθει εκείνη ακριβώς η ώρα για να τα καταλάβεις. Έτσι κι εκείνη πίστευε πως μόνο αν φορούσε το νυφικό της θα το καταλάβαινε ότι σε λίγο θα γινόταν νυφούλα. Ότι σε λίγο θα παντρευόταν. Άνοιξε το συρτάρι κι έβγαλε μια κολλά χαρτί με ένα στυλό. Ήθελε να γράψει, μα δεν ήξερε τι. Απλώς το ήθελε…
Πέρασαν μερικά λεπτά κι άρχισε να γεμίζει το χαρτί με μαύρα σημάδια. Θα έγραφε στον αγαπημένο της. Αφού δεν τον είχε μπροστά της να του πει όλα όσα ένιωθε, θα τα έγραφε σε ένα φύλλο χαρτί και θα του το έδινε κάποια άλλη στιγμή για να μάθαινε κι εκείνος, πως ένιωθε λίγες ώρες πριν βρεθούν στην εκκλησία.

"Αγαπημένε μου,
Νιώθω μέσα μου μικρές πεταλουδίτσες να μου γαργαλάνε το στήθος. Είναι από εκείνα τα περίεργα συναισθήματα που είναι αδύνατον να τα περιγράψεις με λόγια. Μόνο αν τα νιώσεις μπορείς να καταλάβεις πως είναι η αίσθηση. Ίσως κι εσύ εκεί που βρίσκεσαι τώρα να νιώθεις ακριβώς το ίδιο, όπως κι εγώ.
Χαρά είναι! Χαρά και  επιθυμία να σε δω να με περιμένεις στα σκαλιά τις εκκλησίας. Θα προσπαθήσω να γίνω όσο πιο όμορφη γίνεται απόψε! Για σένα! Μόνο για εσένα! Θέλω να είσαι περήφανος που θα με έχεις δίπλα σου. Μα περισσότερο περήφανος θέλω να είσαι γιατί θα έχεις δίπλα σου μια γυναίκα που σε αγαπάει πραγματικά, σε νοιάζεται, σε σέβεται, σε προσέχει και θα κάνει τα πάντα για να σε βλέπει ευτυχισμένο μια ολόκληρη ζωή. Εγώ να ξέρεις πως είμαι πολύ περήφανη για σένα! Τόσο που δεν ξέρω αν γίνεται περισσότερο. Εύχομαι από δω κι εμπρός να συναντήσουμε μόνο ευτυχία και χαρά στη ζωή μας! Να είμαστε χαμογελαστοί και γεμάτοι αισιοδοξία!
Να είμαστε «ένα» θέλω! Όχι εγώ, όχι εσύ. ΕΜΕΙΣ! Αυτό θέλω να είμαστε!
Μια γροθιά! Ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και τίποτα! Να είσαι σίγουρος γι’αυτό αγάπη μου!
Σε αγαπώ πολύ! Εδώ δε θα σου πω ότι δεν γίνεται περισσότερο γιατί θέλω να πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα η αγάπη μου για σένα θα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη! Μπορώ να σου υποσχεθώ μόνο πως θα σε αγαπώ για πάντα! Η αγάπη μου για σένα δε θα σβήσει ποτέ από τη καρδία μου!
Ελπίζω τα αισθήματά να είναι αμοιβαία και να νιώθεις κι εσύ το ίδιο για εμένα!
Ραντεβού στις 8 αγαπημένε μου!
Ραντεβού με την ευτυχία!
Σε αγαπώ! Να το θυμάσαι πάντα!"

 Άφησε το στυλό και δακρυσμένη διάβασε αυτά που είχε γράψει! Στη συνέχεια δίπλωσε το χαρτί και το έβαλε ξανά στο συρτάρι! Κάποια στιγμή θα του το έδινε!
Θα το διάβαζαν μαζί! Αυτή θα του το διάβαζε! Θα άφηνε από τα χείλη της να ακουστούν όλα όσα ένιωθε λίγες ώρες πριν γίνει για πάντα δικιά του.
Κοίταξε το ρολόι στον τοίχο. Έπρεπε να σηκωθεί και να αρχίσει να ετοιμάζεται! Λίγες ώρες έμεναν! Λίγες ώρες μέχρι το ραντεβού!
Το κοινό ραντεβού με την ευτυχία!

32 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/10/10 2:48 μ.μ.

    Tι υπέροχο...
    Το ένιωσα ολίγον αυτοβιογραφικό...
    το εύχομαι να είναι πράγματι...
    Φιλιά,
    Άρτεμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Artemi
    ειναι πράγματι αυτοβιογραφικό! Σε λίγες ώρες παντρεύομαι!!!!

    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με το καλό στη μεγάλη ώρα.
    Σου εύχομαι κάθε ευτυχία Νατάσσα με τον άνθρωπό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/10/10 3:56 μ.μ.

    A τι τελειο να το μοιραζεσαι ετσι μαζι μας!!
    Μεσα απο την καρδια μου σας ευχομαι καθε ευτυχια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/10/10 4:08 μ.μ.

    Μικρή μου με έκανες πραγματικά να κλάψω!!Σου εύχομαι ολόψυχα κάθε ευτυχία στην καινούρια σας ζωής!!!
    Θα είσαι η πιο όμορφη νύφη σήμερα και σίγουρα θα σας απολαύσουμε....
    Καλή ζωή να έχετε!!!
    Υ.Γ:Η Αναστασία σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/10/10 4:17 μ.μ.

    axxxx sugkini8ika glukeia mmm!!! ali8eia!!me epiasan t klamata!!!!!! yperoxa osa egrapses....rantevou oloi stis 8!!! na xaroumai mazi sas !!! makia!peny !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνοδοιπόρε μου με το καλό...
    Τις πιο θέρμες ευχές μου και τα πιο θετικά μου συναισθήματα τα στέλνω να σε συντροφεύουν σε αυτή την τόσο όμορφη σου στιγμή...Να ζήσεις τα καλύτερα γλυκιά μου..Μέσα από την ψυχή μου... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παντρευτηκες κοριτσακι μου;;;;;,


    Χιλιες ευχες απο καρδιας
    για την ζωη σου δινω
    και μ αγριοπερίστερα
    στην κλίνη σου αφήνω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΙΟΝ ΑΝΘΟΣΠΑΡΤΟ !!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια μόνο ευχή. Όπως αισθάνεσαι τώρα, να αισθάνεσαι όλη σου τη ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και να φανταστείς ότι όταν διάβαζα τις σκέψεις σου το ρολόι στον τοίχο έδειχνε 8... τι όμορφο να διαβάζεις ευτυχισμένεις λέξεις!
    Να ζήσετε μαζί τα χρόνια τα επόμενα και κάθε φορά όλα να είναι όπως ετούτη τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευτυχία είναι...
    να διαβαστεί στην 50ή επέτειο σαννα γραφτηκε μόλις χθες...

    Υπεροχη η ομολογία του τετράστιχου...
    και είναι τόσο δύσκολη η ταύτιση στις μέρες μας..

    Εύχομαι αυτό το συναίσθημα να σε κατακλίζει παντα...

    Τα φιλιά μου.. συγκινήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και οι ώρες πέρασαν πιο γρήγορα απ' όσο νόμιζε.
    Τα συναισθήματα μεγάλωναν και οι πεταλούδες δε σταματούσαν να τριγυρνούν. Εδώ και ώρα από το στήθος της είχαν απλωθεί σε κάθε σημείο του σώματός της και τούτη τη στιγμή που τον αντίκριζε στα σκαλιά της εκκλησίας είχαν σταθεί στα μάτια της, δάκρυα χαράς και ευτυχίας, έτοιμες να πετάξουν...!!!! Και πέταξαν!
    Θόλος από κίτρινες πεταλούδες σχηματίστηκε μπροστά από την πόρτα της εκκλησίας καθώς μαζί του πέρασε και μπήκε. Τον είχε πλάι της και πάντα θα τον έχει. Στα μάτια της έτσι όμορφος θα μένει και η αγάπη της κάθε΄πρωί θα μεγαλώνει όταν μαζί του θα ξυπνά!!!

    Να ζήσετε Νατασσάκι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να ζήσετε....

    Κάθε ευτυχία...

    Τον αγαπάς πολύ κοπέλα μου και μπράβο σου..
    Είναι πολύ τυχερός που σε έχει δίπλα του.. κοντά του..

    Αλλά μάλλον το ξερει καλυτερα απο εμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΧΙΛΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΣ.ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νατάσσα μου,

    Να ζήσετε και να ευτυχήσετε σου εύχομαι. Να γεράσετε ευτυχισμένοι μαζί κι ό,τι άλλο επιθυμείται!!! Καλά να περάσετε στον μήνα του μέλιτος!!!!

    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να ζήσετε! Να ευτυχήσετε! Να χτίσετε όσα ονειρευτήκατε... έτσι όπως πολύ όμορφα το έγραψες, σαν μια γροθιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Νυχτερινή μου Πένα
    κάθε ευτυχία εύχομαι κ σε 'σένα! Να σαι πάντα καλά φίλε μου! Σε ευχαριστώ!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Αρτεμις
    εχω πει πολλές φορές πως εδώ μέσα βρίσκεται η καρδιά μου! πώς να μη το μοιραστώ μαζί σας; Κορίτσι μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Κ στα δικά σου! Κάθε χαρά εύχομαι!

    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Αναστασία μου
    γρήγορα να γίνεις κ συ νυφούλα! να νιώσεις τόσο όμορφα όσο ένιωσα κ γω που σας είχα γύρω μου να με εμψυχώνεται κ να ετοιμάζεται! Πάντα χαρές!

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Πένυ μου
    σου άρεσε; Χαίρομαι καλό μου κορίτσι! Χαίρομαι που μπόρεσες να νιώσεις όλα όσα ένιωσα εγώ λίγες ώρες πριν έρθει η μεγάλη στιγμή!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Συνοδοιπέρε μου
    σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Μακάρι όλα να μου έρθουν ρόδινα! Κ σε 'σένα το ίδιο εύχομαι! Πάντα υγεία, ευτυχία κ επιτυχίες στη ζωή σου!

    Καλό απόγευμα φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Ρίκη μου
    παντρεύτηκα ναι! ! !
    Κι είμαι πολύ πολύ χαρούμενη! Αλήθεια! Πετάω!

    Φιλιά φιλενάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Evie μου
    σε ευχαριστούμε πολύ! Να 'σαι καλά! Κ σε 'σένα κάθε καλό εύχομαι καλή μου!

    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Teddie μου
    κ συ πάντα ευτυχία να νιώθεις κοπέλα μου!
    Με όλους κ με όλα!

    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Librarian
    σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου μέσα από την καρδιά μου! Κ συ να σαι πάντα ευτυχισμένη κ όλα σου τα όνειρα να πραγματοποιηθούν σύντομα!

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Κακια μου
    όπως τα λες είναι! Σημασία έχει αυτό το συναίσθημα να με κατακλύζει για πάντα! Εύκολο είναι να το νιώσεις κα΄ποια στιγμή, μα πολύ δύσκολο να το διατηρήσεις για πάντα στην καρδιά σου!

    Φιλιά κοπέλα μου κ καθε ευτυχία κ στη δική σου ζωή εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Sweet truth
    πολύ όμορφο αυτό που έγραψες κοριτσάκι μου! Έτσι ακριβώς ήταν! Έτσι ένιωσα!Κ στις δικές σου χαρές εύχομαι! Πάντα χαρά κ ευτυχία να σε πλυμμιρίζει!

    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Ελευθερία μου
    κ στα δικά σου κορίτσι μου! Τον αγαπώ κ με αγαπάει πολύ! Γι'αυτό ενώσαμε κ τις ζωές μας ! Μακάρι να κρατήσει για πάντα! Μακάρι!

    Φιλιά καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @skroutzako μου
    καλέ μου φίλε σε ευχαριστώ! Να σαι καλά κ να σαι κ συ πάντα ευτυχισμένος! Κ συ με το καλό γαμπρούλης εύχομαι! Είναι ωραίο συναίσθημα πίστεψέ με! Στο λέω γιατί το ένιωσα!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Εσπερέ μου
    σε ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε! Που εχεις χαθεί εσύ; Σε έχασα! Να σαι καλά κ καθε ευτυχία κ στη δική σου ζωή! Κ στα δικά σου!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Κοπέλα με το καναρινί φόρεμα
    σαν μια γροθιά! Μόνιο έτσι δεν πρόκειται ποτέ να μας πειράξει τίποτα! Γιατί οποιος κι αν προσπαθήσει, σίγουρα ενωμένοι θα τον νικήσουμε! Η αγάπη μας θα τον εμποδίσει να μας βλάψει! Κ σε σένα καθε καλό εύχομαι κοπέλα μου! Να σαι καλά κ σε ευχαριστώ πολύ!

    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου αυτό που σκέφτηκες...
Σε ακούω...