9 Σεπτεμβρίου 2010

Δέκα...


Ο φίλος Ιανός, μου ζήτησε να πω δέκα πράγματα που αγαπώ!
Συνοδοιπόρε μου, ευχαρίστως να κάνω γνωστές τις δέκα μεγαλύτερες αγάπες μου!
1 Αγαπώ την οικογένειά μου. Τους γονείς μου, επειδή στέκονται τόσα χρόνια δίπλα μου προπάντων σαν γονείς και μετά σαν φίλοι. Το λέω αυτό και το πιστεύω! Άλλο φίλος, άλλο γονιός! Επειδή μου έμαθαν να είμαι σωστός άνθρωπος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω κάνει ποτέ λάθη! Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους! Επειδή μου έμαθαν να αγαπώ και να προσφέρω! Να συγχωρώ και να μην κρατάω κακία! Να μάχομαι το άδικο και να ελπίζω στο καλύτερο! Τα αδέρφια μου, επειδή είμαστε μια μεγάλη παρέα! Βλέπετε είμαστε τέσσερα! Δύο αγόρια, δύο κορίτσια! Και παρά τη διαφορά ηλικίας μας πάντα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε! Μου έμαθαν να αγαπώ τον εαυτό μου, να  είμαι κοινωνική, να είμαι εχέμυθη και να βρίσκομαι πάντα δίπλα σε όσους με έχουνε ανάγκη ακόμα κι αν δεν μου το ζητήσουν!
2 Αγαπώ τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μου! Πρώτον από όλους τον άντρα που ερωτεύτηκα και σύντομα θα ενώσουμε –για πάντα θέλω να ελπίζω- τις ζωές μας και μετά όλους τους άλλους. Αυτός κι αν μου έμαθε πράγματα στη ζωή μου! όσο για τους άλλους, δε θα τους πω «φίλους» λυπάμαι, πολλούς θεώρησα φίλους μου, μα στη συνέχεια μόνο φίλοι δεν αποδείχτηκαν! Όλοι γνωρίζουμε πως ο πραγματικός φίλος σημαίνει πολλά και έχει τόση βαρύτητα που σπανίζει στις μέρες μας. Θα πω απλώς πως ακόμα κι αν δεν επικοινωνούμε συχνά, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που με αγαπούν και με νοιάζονται και ξέρω πως όποτε τους χρειαστώ θα είναι δίπλα μου! Το ίδιο κάνω κι εγώ!
3 Αγαπώ το χαμόγελο! Μου δίνει χαρά όταν βλέπω γύρω μου χαμογελαστούς και ευδιάθετους ανθρώπους. Ανθρώπους που δεν είναι κατσούφηδες, αλλά που γελάνε με την ψυχή τους χωρίς να υποκρίνονται. Ανθρώπους που έχουν κέφι, ζωντάνια και όρεξη για ζωή! Έτσι έχω μάθει κι εγώ! Να χαμογελάω πάντα!
4 Αγαπώ την ειλικρίνεια! Χαίρομαι τους ανθρώπους που λένε αυτό που πιστεύουν χωρίς να φοβούνται μην τους παρεξηγήσουν. Που έχουν το θάρρος της γνώμης τους ακόμα κι αν αυτό που θα πουν ξέρουν ότι μπορεί να πληγώσει κάποιον άλλο! Η αλήθεια είναι σκληρή, τι να κάνουμε; Τους ζηλεύω πραγματικά! Εγώ ποτέ δε θα το καταφέρω αυτό! Ακόμα κι αν κάτι με ενοχλεί ή με πονάει, ποτέ δε θα βρω το θάρρος να το πω στον άλλο! Θα σιωπήσω και θα το κρατήσω μέσα μου! Ως πότε όμως; Για πόσο ακόμα θα κουβαλάω τόσο βάρος μέσα μου;
5 Αγαπώ τη μοναξιά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αγαπάω να βρίσκομαι ανάμεσα σε παρέες. Απλώς τα βρίσκω πολύ καλά με τον εαυτό μου! Είναι αυτό που λέμε «Περνώ και μόνη μου καλά». Δεν έχω πρόβλημα να κάτσω σπίτι μονάχη μου! Πάντα θα βρω κάτι να κάνω! Πάντα θα περάσω καλά! Άλλωστε νομίζω πως χρειαζόμαστε μερικές ώρες αφιερωμένες μόνο σε εμάς και σε κανέναν άλλο! Ώρες που θα χαλαρώσουμε, που θα σκεφτούμε, που θα ονειρευτούμε, που θα… Ό,τι να ‘ναι ρε αδερφέ! Λογαριασμό θα δώσουμε;
6 Αγαπάω τη Λογοτεχνία! Ποίηση και Πεζογραφία! Ελληνική και Ξένη! Δεν με απασχολεί! Το μόνο που με νοιάζει είναι να έχω μαζί μου ένα καλό βιβλίο και να χαθώ στις σελίδες του! Να ταξιδέψω, να νιώσω, να αισθανθώ και να ονειρευτώ! Μέσα από ένα βιβλίο μπορούμε να ζήσουμε τόσα πράγματα που ούτε χίλιες ζωές δε θα μας έδιναν!
7 Αγαπάω τη συγγραφή! Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να διαβάζει πολύ και να μην έχει προσπαθήσει να γράψει! Νομίζω πως είναι φυσική κατάληξη των πραγμάτων! Έρχεται από μόνο του! Έγραφα από μικρή, κρατούσα ημερολόγιο! Όταν άρχισα όμως να διαβάζω, παρατήρησα πως η γραφή μου άλλαζε σταδιακά. Δε ξέρω προς τι, αλλά σίγουρα διέφερε! Γινόταν σίγουρα όλο και πιο ώριμη! Λατρεύω να παίζω με τις λέξεις, να φτιάχνω ιστορίες! Λατρεύω να γράφω και με όσα γράφω να ζω κι εγώ! Να κλαίω, να γελάω, να χαίρομαι και να λυπάμαι! Είναι σαν να είσαι ένας μικρός θεός! Από εσένα εξαρτάται το επόμενο βήμα!
8 Αγαπώ τη μουσική! Την χαλαρωτική μουσική ! Κυρίως τα scores από διάφορες κινηματογραφικές ταινίες ή οποιοδήποτε instrumental κομμάτι! Μου αρέσει να τα ακούω και να κοιτάζω το ταβάνι! Έτσι απλά… Η μουσική είναι μεγάλη έμπνευση για εμένα! Της χρωστάω πολλά!
9 Αγαπώ να κοιτάζω τον ουρανό και τα παιδιά του! Μου αρέσει η ανατολή γιατί συμβολίζει μια νέα αρχή, την αισιοδοξία! Μου αρέσει το ηλιοβασίλεμα για τα υπέροχα χρώματά του που ντύνουν τη θάλασσα και τον ουρανό! Μου αρέσει το φεγγάρι γιατί είναι μελαγχολικό! Μου αρέσουν τα αστέρια γιατί χάνω την ψυχή και το μυαλό μου μέσα στο απέραντο πλήθος τους!
10 Τέλος, αγαπώ όλους εσάς! Όλους εσάς που τον έναν αυτό χρόνο διαβάζοντας τα κείμενά μου πήρατε λόγο και είπατε τη γνώμη σας ! Είπατε αυτό που νιώσατε! Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να  κάνω κάποιον να νιώσει μέσα από κάτι που έγραψα εγώ η ίδια; Που έμαθα καινούργιους ανθρώπους, καινούργιες ψυχές και σκέψεις! Κι αυτό είναι που μετράει εδώ μέσα! Το ότι διαβάζεις –αν είναι βέβαια ο άλλος ειλικρινής- την ψυχή ενός ανθρώπου! Τι πιο καθαρό από αυτό;
Τα είπα όλα με το χέρι στην καρδιά!
Θα ζητήσω κι εγώ με τη σειρά μου να μου να μας πουν δέκα πράγματα που αγαπούν η Ανάσα, ο Χριστόφορος, ο Έσπερος και το Ηλιοχαμόγελο!

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/9/10 4:54 μ.μ.

    τον ουρανο και τα παιδια του!!!!!!!!!!!τελειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νατάσσα μου σε ευχαριστώ που έβαλες κι εμένα στην λίστα. Όμως πες μου που πρέπει να τα καταγράψω τα δεκα αυτά στο Blog μου΄΄η εδώ;
    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @meanan
    ω ναι, λατρεύω όλα όσα έχει γεννήσει ο ουρανός!

    τα φιλιά μου!
    καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Χριστόφορέ μου
    εγώ τα κατάγραψα στο ιστολόγιο μου! Μπορείς και εδώ και στο ιστολόγιο σου! Δική σου επιλογή! Εγώ με τη ίδια χαρά θα διαβάσω να μάθω τις μεγάλες σου αγάπες!

    Καλό σου βράδυ καλέ μου!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γλυκό μου Νατασσάκι,

    θα σου πω μόνο αυτό. Αγαπώ ακόμα και την έλλειψη της αγάπης, γιατί αυτό με κάνει να ανασαίνω με την προσμονή της.

    :-)

    υ.γ. τα υπόλοιπα απο κοντά με καφεδάκι παρέα.

    τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνοδοιπόρε μου...Τελικά πολλά τα κοινά και καθόλου τυχαία η συμπόρευση... Και ειδικά αυτό το αγαπώ την μοναξιά που έγραψες ήταν σαν να το έγραψα εγώ... Οι κοινές αξίες που λέγαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση!Πολύ χάρηκα!Σε φιλώ!Να έχεις μια υπέροχη νύχτα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
    ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ανασούλα μου
    έχεις απόλυτο δίκιο να αγαπάς ακόμα και αυτό! Βεβαίως να τα πούμε από κοντά τα υπόλοιπα!

    Πολλά φιλάκια καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Συνοδοιπόρε μου
    τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή! Τα έχουμε ξαναπεί αυτά! Ακόμα και η μοναξιά χαρίζει ομορφιά!

    Καλά να περνάς!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @skroutzako μου
    καλή σου εβδομάδα και να είσαι πάντα καλά!

    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/9/10 10:05 μ.μ.

    11...και εμείς εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Άπιαστε
    αυτό μου άρεσε πολύ πολύ πολύ πολύ!!!!
    Ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!

    Φιλάκια!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νατασσάκι μου τι όμορφο που ήταν το δεκάρι σου..
    μας δείχνει πόσο πολύ υπέροχος άνθρωπος γλυκός και ευγενικός είσαι !!!
    σ ευχαριστώ για την δική μου επιλογή στη λίστα που έβαλες ..
    αν και είναι πολλά αυτά που αγαπώ θα προσπαθήσω να θυμηθώ τα 10 πιο σημαντικα :

    1.Αγαπώ την οικογένεια μου εννοείται..
    Δεν έχω πια γονείς όμως αγαπώ τον σύζυγο τα παιδιά και τα εγγόνια μου..
    Είναι η ζωή μου όλη....
    2 .Αγαπώ πολύ τον Άνθρωπο
    Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος υποφέρει κι εγώ κοιμάμαι ήσυχη..θέλω πάντα διακριτικά να είμαι δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη….
    3.Αγαπώ το διάβασμα μα και το γράψιμο…
    γράφω ατελείωτα σελίδες ολόκληρες ακόμα και τις πιο απλές μου σκέψεις..και μετά….μετά ( μη γελάσεις ) τα διαβάζω δυνατά…και με ατμόσφαιρα …κεριά απαλή μουσική κλπ
    4.αγαπω τα ταξίδια …μα πολύ
    το μυαλό μου δίπλα σε μια βαλίτσα έτοιμη για οπουδήποτε ..χωρίς πολλά
    με μόνο 2 πράγματα …να ανακαλύπτω καινούρια μέρη..καινούριες γωνιές ..
    να μαζεύω εικόνες και στιγμές !!!
    5. αγαπώ τη μουσική ..
    ακούω όμορφα κομμάτια ελληνικής και ξένης μουσικής..
    6.αγαπώ τα λουλούδια και γενικά την κηπουρική να φυτεύω να δημιουργώ
    Να βλέπω να ανασαίνουν πάνω απ το χώμα και να ψηλώνουν να ψηλώνουν
    σαν να κρατάω τη ζωή τους στα χέρια μου…
    7.. αγαπώ τις μυρωδιές…
    του πεύκου , του έλατου , την αλμύρα της θάλασσας
    του σκίνου , της βροχής στο βρεγμένο χώμα, του καφέ , του φρεσκοκομμένου ψωμιού , της βανίλιας των κεριών , του αφρόλουτρου σ ένα ζεστό μπάνιο
    του δέρματος ενός μωρού …και του ανθρώπου μου που θα την αναγνώριζα και με κλειστά μάτια ……
    8.αγαπώ την απλότητα ..τα λίγα σημαντικά ..’ίσως που φαίνονται περιττά στους άλλους μα για μένα φαντάζουν μεγάλα ..
    9.αγαπω τη μοναξιά …την απομόνωση ….τη σιωπή…
    10. αγαπώ την ειλικρίνεια, τον σεβασμό και την ατομικότητα του καθ ενός
    κι εννοείται όλους εσάς που είστε δίπλα μου και νιώθω ευλογημένη για όσα
    μου προσφέρετε ….

    Να είσαι πάντα γερή δυνατή ..να έχεις όμορφες εμπνεύσεις και να μας χαρίζεις λίγο από τούτα τα όμορφα κομμάτια ψυχής που εναποθέτεις κάθε φορά !!!
    Καλό Φθινόπωρο εύχομαι
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Καλή μου Δέσποινα, εγώ τι να πω για όλα αυτά που έγραψες; Πώς δεν είσαι χρυσός άνθρωπος; Μάλαμα είσαι! Ακόμα ένα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Λόγια αληθινά που τα νιώθω μέσα μου να με γεμίζουν χαρά! Ίσως με καθυστέρηση αλλά πάντα με θέληση και καλή διάθεση θα περνάω από τις γειτονιές σας να σας χαιρετώ! Να ξέρεις πως πάντα σε διαβάζω!

    Τα φιλιά μου γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου αυτό που σκέφτηκες...
Σε ακούω...