20 Αυγούστου 2010

Γαλάζια σελήνη - Άλισον Νόελ



Το μυθιστόρημα «Γαλάζια σελήνη» της Άλισον Νόελ, έρχεται να προστεθεί στη σειρά «Οι Αθάνατοι» της συγγραφέως και να αποδείξει πως ο άνευ όρων έρωτας είναι αιώνιος. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα φαντασίας, τη συνέχεια του πρώτου βιβλίου της σειράς, «Αιώνια δική σου». Πρόθυμη να εξερευνήσει τις νέες ικανότητες που απόκτησε ως Αθάνατη, η Έβερ στρέφεται στον αγαπημένο της Ντέιμεν. Κι ενώ εκείνη αναπτύσσει όλο και περισσότερο τις ιδιαίτερες δυνάμεις της, εκείνος αρχίζει να χάνει τις δικές του. Η Έβερ στην προσπάθειά της να τον σώσει ταξιδεύει στη μαγική διάσταση της Χώρας του Καλοκαιριού, όπου μαθαίνει τα μυστικά του βασανισμένου παρελθόντος του Ντέιμεν, ένα παρελθόν που ο ίδιος είχε φροντίσει να κρατήσει κρυφό. Η Έβερ θα ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γυρίσει πίσω το χρόνο, και θα έρθει αντιμέτωπη μ’ένα τρομερό δίλημμα : να επεστρέψει στο παρελθόν και να σώσει την οικογένειά της από το αυτοκινητικό δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή τους, ή να μείνει στο παρόν για να σώσει τον Ντέιμεν. Ένα τρίτο πρόσωπο έρχεται να μπει ανάμεσά τους, ένα αγόρι, ο Ρόμαν. Ποιά είναι τα σχέδια και οι προθέσεις του απέναντι σε αυτούς και τους συμμαθητές τους; Τι επιχειρεί να επιτύχει; Η Έβερ βρίσκεται διαρκώς μπροστά σε εμπόδια τα οποία θα πρέπει να ξεπεράσει αν θέλει να κάνει και πάλι  δικό της τον Ντέιμεν που ολοένα και απομακρύνεται από κοντά της.
Η «Γαλάζια σελήνη» και ολόκληρη η σειρά «Οι Αθάνατοι» είναι ένα νεανικό ανάγνωσμα που έρχεται να συναγωνιστεί το The Twilight Saga της Στέφανι Μέγιερ. Όσοι λοιπόν αγαπήσατε το τελευταίο δεν έχετε παρά να γνωρίσετε ακόμα μια ιστορία νεανικού έρωτα. Πρόκειται για ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα και ιδανικό για τώρα που κάνετε διακοπές μιας και δεν θα σας πάρει πάνω από μια δυό μέρες για να το διαβάσετε.
Κι εμένα βλέπετε τώρα που κάνω διακοπές έτυχε να το έχει η ξαδέρφη μου και μου το δάνεισε να το διαβάσω. Να σας πω και ένα λόγο που χαίρομαι ιδιαίτερα που το διάβασα; Πείτε με αμαθή, πείτε με ό,τι θέλετε μα εγώ τη λέξη «ασκαρδαμυκτί» δεν τη γνώριζα. Η αλήθεια είναι πως στην μπλογκόσφαιρα είχα βρει το ομώνυμο ιστολόγιο μα νόμιζα πως ήταν κάτι που είχε εμπνευστεί ο διαχειριστής του χωρίς να σημαίνει κάτι συγκεκριμένο. Βλέπω κι εγώ τη λέξη στο βιβλίο- όπα λέω- κάτι δεν πάει καλά εδώ. Ψάχνω βρίσκω τον ορισμό της (επίρρημα, με ευθύ βλέμμα, ατενώς). Να λοιπόν που έμαθα και κάτι καινούργιο και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ χαίρομαι. Για αυτό είναι που πιστεύω πως οτιδήποτε κι αν διαβάζουμε πάντα έχει κάτι να μας προσφέρει και να μας μάθει, να μας μεταδώσει κάποια γνώση!
Ελπίζω να μη με κοροϊδεύετε αλλά αυτή ήταν η αλήθεια!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και απόσπασμά μπορείτε να διαβάσετε εδώ.



Σας φιλώ από την καταπράσινη Πάργα! Τα φιλιά μου!

7 σχόλια:

  1. Mα ποιός είναι σε θέση να κοροϊδέψει οποιονδήποτε Νατάσσα ? Δεν είναι ο καθένας μας ... Wikipedia, (δηλαδή η σύγχρονη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου πλέον συσσωρεύεται σιγά - σιγά η ανθρώπινη Γνώση) ώστε να γνωρίζει τα πάντα !!

    ασκαρδαμυκτί

    Καταπληκτική η μουσική υπόκρουση (επιχείρηση Απόλλων) που διάλεξες !

    McFadden & Whitehead Ain't No Stoppin Us Now

    Καλό σου σ/κ

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βιβλιοφάγα Νατάσσα

    Και να που επιτέλους έμαθες και τι σημαίνει η λέξη «ασκαρδαμυκτί»!!!!

    Να περνάς καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνοδοιπόρε μου ελπίζω να περνάς υπέροχα!
    Αλλιώς θα βάλω τις φωνές και είμαι φάλτσος,χειρότερος και απο σειρήνα περιπολικού!
    Γιαυτό καλύτερα να περνάς υπέροχα και να μην χρειαστεί! ;)
    Θα φροντίσουμε να διαβάσουμε την πρόταση σας! Πολλά φιλιά!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Σταύρο μου,
    όπως τα λες είναι αλλά δυστυχώς στον κόσμο μας υπάρχουν και πολλοί κακόβουλοιι! Ας τους παραβλέψουμε όμως...
    Εγώ σίγουρα μόνο όφελος είχα διαβάζοντας το, αφού μόλις έμαθα μια καινούργια λέξη κι όχι μόνο...
    Με ταξίδεψε, γιατί κάθε φορά που διαβάζω κάτι αφήνω τον συγγραφέα να με πάει εκεί που εκείνος έχει διαλέξει μέσα από τις λέξεις του!

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @IannKorr μου,
    ω ναι! επιτέλους έμαθα! Ποτέ δεν είναι αργά ! Πάντα υπάρχει χρόνος για να ανακαλύψεις καινούργια πράγματα! Τι να κάνω που δεν την είχα συναντήσει νωρίτερα στο δρόμο μου; Και πόσες έχω να μάθω ακόμα.........
    Πολλές! Πάρα πολλές!

    Καλημερούδια κ καλά να περνάς!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ιανέ μου,
    το συγκεκριμένο απευθύνεται κυρίως σε νεαρά κορίτσια! Καλύτερα να διαβάσεις -αν δεν το έχεις διαβάσει ακόμα- αυτό που θα προτείνω προσεχώς! Δε λέω ποιό! Θα το αναρτήσω αύριο! Συγκλονιστικό βιβλίο!
    Αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι καλό κι αυτό! Απλώς δεν ξέρω αν είναι το στυλ σου! Μάλλον όχι...
    Αλλά όπως είπαμε κ παραπάνω, κάθετι που διαβάζουμε έχει πάντοτε κάτι να μας προσφέρει!

    Περνάω πολύ ωραία! Η Πάργα είναι ένας πανέμπρφος προορισμός! Παντού πράσινο και γαλάζιο!
    Δε θα χρειαστεί να βάλεις τις φωνές λοιπόν! Σας προσέχουμε κιόλας μη σας κλείσουμε και τη φωνή!

    Την καλημέρα μου συνοδοιπόρε!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/1/11 3:23 μ.μ.

    καλουτσικο το βιβλιο! Με διασκεδαζει καθε μερα που το διαβαζω!!! Η βαθμολογια μου ειναι..................10

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου αυτό που σκέφτηκες...
Σε ακούω...