30 Απριλίου 2010

Έσπερος


Δεν έχει πολύ καιρό που γνώρισα το ιστολόγιο του Έσπερου. Το οτι το γνώρισα όμως με κάνει να αισθάνομαι πολύ τυχερή. Αγαπάει και εκείνος να γράφει. Γράφει κατά κύριο λόγο ποίηση. Κι όταν λέω ποίηση το εννοώ! Νομίζω πως συμβαίνει σε όλους να διαβάσουν κάποια στιγμή κάτι και αμέσως να αντιληφθούν οτι πίσω από τις λέξεις  κρύβεται κάτι το μεγαλιώδες, κάτι το θαυμαστό. Αυτό λοιπόν μου συμβαίνει κάθε φορά που διαβάζω ένα δικό του ποίημα.
Δεν ξέρω να σας πω τι είναι ποίηση...
Νομίζω πως για όλους είναι κάτι διαφορετικό. Δε μιλάω για τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός ποιήματος, στίχους, στροφές κτλ - αυτά είναι πάνω κάτω πάντα ίδια - μιλάω για όλα αυτά που βγαίνουν μέσα από τους στίχους, μέσα από τις λέξεις που χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ποιητής. Είναι εικόνες, συναισθήματα, είναι μυρωδιές, είναι το το ξύπνημα όλων των αισθήσεων σου. Και αυτά δεν μπορούν να είναι ποτέ τα ίδια σε όλους.
Ο Έσπερος είναι σκοτεινός ποιητής. Μελαγχολικός. Κρύβεται μέσα στο σκοτάδι, μέσα στις σκιές όπως φανερώνει και ο τίτλος του ιστολόγιου του. Ταυτόχρονα είναι και δύσκολος στην ερμηνεία. Για μένα μιλάω πάντα. Προσπαθώ κάθε φορά να καταλάβω τι θέλει να μας πει. Κάποτε τα καταφέρνω, άλλοτε πάλι αδυνατώ μα δεν με νοιάζει. Την ψυχή μου την αγγίζει πάντα ακόμα κι όταν οι λέξεις του είναι λέξεις που ακούω για πρώτη φορά στη ζωή μου.
Δεν έχω γράψει ποτέ μου για κάποιο άλλο ιστολόγιο. Δεν του χρωστάω κι ούτε μου χρωστάει. Απλώς ήθελα να το κάνω γιατί τον θαυμάζω αληθινά. Όσο θα είναι εδώ μέσα, κι όταν κάποια στιγμή θα έχει την τύχη να εκδώσει ποιήματά του -γιατί αξίζει να τα εκδώσει- πάντα θα τον διαβάζω γιατί πάνω απ'όλα νιώθω! Ναι, με κάνει να νιώθω! Και έπειτα μαθαίνω! Του το έχω πει, κι ας είναι και μικρότερος μου -ένα χρόνο βέβαια όχι και πολύ- πως είναι σχολείο για μένα! Πώς να μην τον ζηλεύω; Με την καλή την έννοια πάντα!
Δε χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο... Ήθελα απλώς να τον γνωρίσω σε όσους δεν τον έχουν γνωρίσει ακόμα!
Έσπερε σου εύχομαι κάθε καλό! Να συνεχίσεις να δημιουργείς με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη γι'αυτό που κάνεις!
Μια μέρα θα γίνεις μεγάλος!

Το ιστολόγιο του Έσπερου θα το βρείτε εδώ
           http://gia-tis-skies.blogspot.com/

6 σχόλια:

  1. @Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που κάνεις και αν και δεν διαβάζω το ιστιολόγιο του Έσπερου από δω και μπρος θα αρχίσω... γιατι εμπιστεύομαι το λόγο σου και είμαι σιγουρη πως αξίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Sweet truth
    να 'σαι καλά κοπέλα μου! Κάθε τι που εκτιμώ βρίσκεται εδώ μέσα! Συνήθως το κάνω με βιβλία μα είπα αυτή τη φορά να αναφερθώ σε αυτό το πολύ αξιόλογο ιστολόγιο! Αξίζει θα το δεις!

    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νατάσσα μου,

    Το ξέρω πως δεν είναι ωραίο να εκφράζομαι έτσι, αλλά το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι πως έχω μείνει μα**κας! Τι να πω; Ευχαριστώ; Είναι ελεϊνά λίγο! Πωπω! Πραγματικά...όχι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ, ποτέ δεν περίμενα κάτι τέτοιο! Στ' αλήθεια δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαρούμενο με κάνεις!

    Όταν είδα στις ανανεώσεις των αναρτήσεων τον τίτλο παραξενέφτηκα. Μετά είδα και την φωτό και είπα "κάτσε καλά...για 'μένα; Μπα δεν παίζει! Δεν σε πιστεύω!"

    Ωχ αμάν! Ποια δουλειά;;;; Δεν συγκεντρώνομαι άλλο σήμερα! Φεύγω!

    Πωπω Νατάσσα μου, να 'σαι καλά! Να ξέρεις πως μου δίνεις απίστευτη ώθηση και δύναμη! Στ' αλήθεια δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω!

    Χίλιες Νύχτες να κάτσουν στα μάτια και κυρίως στην καρδιά σου (φυσικά το ξέρεις πως το εννοώ με καλό τρόπο)! Να έχεις το πιο φανταστικό απόγευμα! Χιλιάδες φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Έσπερέ μου
    εσύ να σαι καλά και να συνεχίσεις να δημιουργείς μεσ'τις σκιές σου!
    Πραγματικά σε εκτιμώ κ αυτός ήταν κ ο λόγος που το έκανα!

    Τα φιλιά μου!
    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά είναι από τα καλύτερα ιστολόγια που έχω διαβάσει... γράφει εξαιρετικά!!! Και είναι μεγάλη τύχη για εμας!!!!

    Είσαι πολύ γλυκεια ψυχή καλή μου!!! Ένα πραγματικό διαμάντι είσαι...

    "Μυστικά" φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Μυστικό Μονοπάτι μου
    σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Πολύ σε ευχαριστώ! Και εσύ είσαι γλυκειά κ ακόμα περισσότερο μάλιστα! Πόσες φορές μου εχεις εκφράσει τον ενθουσιασμό, την υποστήριξη και την αγάπη σου γι'αυτά που γράφω! Εσύ, τις περισσότερες φορές απ'όλους!
    Σε ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου!
    Όσο για τον Έσπερο δεν μπορούσα παρά να πω λίγα λόγια για το ταλέντο του!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου αυτό που σκέφτηκες...
Σε ακούω...