1 Οκτωβρίου 2009


Ο γυρισμός - Victoria Hislop
Τολμώ να πώ πως αυτό το βιβλίο έχει υπάρξει το καλύτερο που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής! Οταν έφτασε στο τέλος του , είχα τρεις επιθυμίες : να ταξιδέψω στην Ισπανία, να μάθω ισπανικά και τέλος να μάθω φλαμένκο ! Λίγα ετσι?
Η επίσκεψη μιας γυναίκας στην Ισπανία θα είναι η αφορμή να έρθει στο φως η ιστορια μιας οικογένειας κατά τον καιρό του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, καθώς και ο ανεκπλήρωτος έρωτας της νεαρής Μερσέντες και του Χαβιέ! Παρατηρούμε λοιπόν το δράμα όχι μόνο της οικογένειας Ραμίρεζ αλλα και των υπόλοιπων Ισπανών κατα τη διάρκεια εκείνων των σκοτεινών και τραγικών χρόνων! Χρόνια που στάθηκαν η αιτία οικογένειες να χάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αδέλφια να μισηθούν, φίλοι να σταθούν αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο εξαιτίας των ιδεολογικών τους πιστεύω, ερωτευμένοι να χωρίσουν και επιθυμίες να θαφτούν κάτω από τα ερείπια που άφησαν στο πέρας τους οι βομβαρδισμοί του δικτάτορα Φράνκο.
Εικόνες που δίνονται με περίσσια δύναμη και ένταση από το χέρι της συγγραφέως. Εικόνες που γεμίζουν τον αναγνώστη με έντονα συναισθήματα! Άλλοτε νιώθεις τον ρομαντισμό να πλανάται στα σοκάκια της Γρανάδας, άλλοτε τον πόθο να ξεχύνεται μέσα από τις φιγούρες μιας χορεύτριας ή τις νότες της κιθάρας ενός χιτάνο και άλλοτε τη φρίκη να καταλαμβάνει κάθε ανθρώπινη ψυχή.
Δεν παύεις λεπτό να αισθάνεσαι !
Και τελικά αυτή η ιστορία συνδέεται τόσο πολύ με εκέινη τη γυναίκα που επισκεπτηκε μετά από τόσα χρόνια αυτό το μέρος! Ποιό είναι αυτό το μυστικό που θα αποκαλυφθεί?
Φυσικά την απάντηση θα αφήσω να σας τη δώσει η Hislop μέσα από το βιβλίο της!
Αν θέλετε και εσείς να κάνετε ένα ταξίδι στα σοκακια της Γρανάδα και στους ήχους του φλογερού φλαμένκο τότε μην χάσετε αυτό το θαυμάσιο βιβλίο! Καλή ανάγνωση!

2 σχόλια:

  1. Αχ βρε κοριτσάκι, να ξερες τι μου θύμησες, μα τι μου θύμησες, και πόσα χρόνια με γύρισες πίσω με τα βιβλία της Πολυάνας...
    'Ολα μα όλα τα εχω διαβάσει και όχι μονο μια φορά...
    Θεε μου, τι γλυκιά γεύσηηηηηηηηηηηηηηηη

    Κοριτσάκι, σου ευχομαι απο ψυχής να πραγματοποιηθούν τα όνειρα σου αν και όταν θέλεις κάτιτόσο πολύ ειναι σίγουρο πως θα το πραγματώσεις...


    Αλήθεια, τι να γίναν κιόλας τώρα που το σκεφτομαι όλα εκεινα τα βιβλία;
    Χάθηκαν μάλλον κι αυτα στο περασμα του χρόνου μαζι με τη νιότη...

    Σε φιλώ κοριτσάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ! Είσαι πολύ γλυκιά! Εύχομαι και σε σένα καθε χαρά και κάθε επιτυχία! Να 'σαι καλά!

    Σε φιλώ κ εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου αυτό που σκέφτηκες...
Σε ακούω...