7 Σεπτεμβρίου 2009

Οι γεύσεις της Νέμεσης- Κωνσταντίνα Λαψάτη


Τι να σας πρωτοπώ γι’αυτό το μυθιστόρημα… Ήταν απλώς τέλειο…
Αν έπρεπε να σας διηγηθώ την ιστορία του επικαλούμενη τα σημαντικότερα γεγονότα της πλοκής του σίγουρα θα μου έπαιρνε πολλές σελίδες… ( το βιβλίο έχει 700 σελίδες και μικρή γραμματοσειρά)
Γι’αυτό θα σας παραθέσω μια μικρή περίληψη για να καταλάβετε απλώς περί τίνος πρόκειται…
Βρισκόμαστε στην Αθήνα το 404 π.Χ. Η Ζηναϊς μια νεαρή κοπέλα από την Επίδαυρο δουλεύει ως μαγείρισσα στο σπίτι του δημοκρατικού Αθηναίου στρατηγού Δείναρχου. Μεταξύ τους αναπτύσσεται ένα ερωτικό ειδύλλιο που θα κάνει τη Ζηναϊς να ξεχάσει τον ατυχή ερωτά της για τον Σπαρτιάτη Οπλίτη Λίβυ.
Τον καιρό που στην Αθήνα εγκαθίστανται οι Τριάκοντα Τύραννοι η Ζηναϊς παίρνει τον Δείναρχο μαζί της στην Επίδαυρο για να τον προφυλάξει για τα δημοκρατικά του φρονήματα. Η υπεράσπιση της γι’αυτόν θα την οδηγήσει να κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Και όντως όσο σκληρές κι αν είναι οι αποφάσεις που παίρνει τόσο γι’αυτή όσο και για τους γύρω της προκειμένου να τον σώσει εκείνη δέχεται τα πάντα.
Μια σειρά από γεγονότα, και συκοφαντίες εις βάρος της θα την οδηγήσουν στην Έφεσσο. Όμως εκεί θα συναντήσει ξανά τους δύο άντρες που σημάδεψαν τη ζωή της, τον Λίβυ και τον Δείναρχο. Τώρα όμως καλείται να επιλέξει έναν από τους δύο.
Πραγματικά αυτό το μυθιστόρημα είναι συναρπαστικό. Εκεί που νομίζεις πως όλα βαίνουν καλώς κάτι συμβαίνει και όλα αναποδογυρίζουν…
Θα ήθελα να σταθώ σε δύο πράγματα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον σε αυτό το βιβλίο. Πρώτων η ιδέα κι η δύναμη της μοίρας… Όλα γίνονται γιατί πρέπει να γίνουν. Παρά τις όποιες δυσκολίες και εμπόδια που συνάντησε η Ζηναϊς στο τέλος βρίσκει την ευτυχία στο πλευρό του άντρα που ήταν γραπτό να είναι μαζί του. ( Δε θα σας πω ποιος από τους δυο είναι)
Δεύτερον η ιδέα της κακίας, της συκοφαντίας και της ζήλειας, του κακού με λίγα λόγια. Το κακό πρωταγωνιστεί στο μυθιστόρημα και είναι αυτό που περιπλέκει διαρκώς τα γεγονότα. Πολλά πρόσωπα κάνουν τα πάντα για να δουν τους πρωταγωνιστές δυστυχισμένους ο καθένας για το δικό του συμφέρον.
Ευτυχώς όμως όπως λέει και η γνωστή παροιμία « Κάθε εμπόδιο σε καλό»
Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. Είναι ένα συναρπαστικό ερωτικό μυθιστόρημα που θα σας καθηλώσει .

ΥΓ Η ερωτική σκηνή που υπάρχει στις σελίδες 505-510 του βιβλίου είναι η πιο τέλεια ερωτική σκηνή που έχω διαβάσει ποτέ σε βιβλίο.

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος26/6/10 12:34 μ.μ.

  Νατάσσα μου,
  θέλω να σε ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου
  που με πίστεψες και συνεχίζεις να με πιστεύεις.
  Θα επαναλάβω αυτό που σου είχα πει πριν λίγο καιρό, λίγο προτού φύγω:
  Μπορεί να χαίρομαι που έγραψα το βιβλίο,
  μα χαίρομαι ακόμη περισσότερο επειδή μέσα από αυτό το βιβλίο σε γνώρισα και αυτό, δεν θα το άλλαζα με τίποτα 8) το ξέρεις 8) και θα είμαι πάντα δίπλα σου! Φιλιά πολλά! Μου λείπεις!

  Κωνσταντίνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Ντινούλα μου
  και εμένα μου λείπεις; Πότε θα έρθεις;
  Ό,τι κάνω να ξέρειςπως το κάνω γιατί το νιώθω πραγματικά! Λάτρεψα το βιβλίο σου και την δίψα σου για το τέλειο! Γιατί πραγματικά δεν έχω γνωρίσει άλλον άνθρωπο που να έχει δουλέψει τόσο πολύ για ένα βιβλίο! Που να έχει ψαχτεί τόσο πολύ! Θα περιμένω το επόμενω με μεγάλη αγωνία!

  Πολλά φιλιά καλή μου!
  Να περνάς όμορφα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου αυτό που σκέφτηκες...
Σε ακούω...