3 Σεπτεμβρίου 2010

Σχόλιο

Με αφορμή μια ανάρτηση της Κάκιας Παυλίδου στο ιστολόγιό της θέλησα να απαντήσω σε ένα σχόλιο της. Επειδή είναι μεγάλο και δεν το δέχεται η φόρμα σχολίων το αναρτώ εδώ!


Λάθος φιλοσοφία; Ποια είναι η λάθος φιλοσοφία; Να μην αντιδρούμε όλοι στον ίδιο βαθμό; Δε νομίζω… Αυτό είναι απλώς θέμα προσωπικότητας και δυναμισμού του κάθε ανθρώπου! Δεν γεννήθηκαν όλοι οι άνθρωποι επαναστάτες, μα αυτό δε σημαίνει ότι και αυτοί που είναι πιο αδύναμοι δεν κάνουν τίποτα! Κάνουν κι αυτοί αυτό που μπορούν! Άλλοτε ακολουθούν τους επαναστάτες κι άλλοτε μένουν αμέτοχοι και σκέφτονται πράγματι αυτό που είπες : «Εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα ;»  Είναι στο χέρι του καθενός να διαλέξει  ποιο δρόμο θα πάρει… 
Υπάρχουν πολλά που με εξοργίζουν στον σημερινό κόσμο! Τόσο πολλά που θα έπρεπα να γεμίσω άπειρες σελίδες! Μα πες μου όμως, αναρωτηθήκαμε ποτέ τι μας αρέσει σε αυτό τον κόσμο; Σε αυτή τη χώρα που ζούμε; Με τους ανθρώπους που έχει και με τις συνήθειες που υπάρχουν εδώ; Δε νομίζω… Πάντα τα κακά θέλουμε να λέμε! Πάντα να κάνουμε κριτική για τις αδυναμίες και ποτέ να μην επαινούμε μια μας επιτυχία! Ακόμα κι όταν έχουμε επιτύχει κάπου, ψάχνουμε να βρούμε λάθη που μπορεί να υπήρξαν… Στα 23 μου χρόνια έχω πάει μια φορά σε πορεία! Δε μετανιώνω που δεν έχω πάει σε περισσότερες! ΔΕ ΘΕΛΩ! Όχι γιατί το νιώθω μέσα μου αλλά γιατί οι άλλοι με ανάγκασαν ! Κι όταν λέω οι άλλοι, εννοώ αυτούς που αμαυρώνουν κάθε φορά μια κατά τα άλλα ειρηνική διαδήλωση! Συγνώμη αλλά δεν είμαι υποχρεωμένη να βάζω σε κίνδυνο τη σωματική μου ακεραιότητα επειδή ένα άμυαλο δεκαπεντάχρονο σπάει τα πάντα και πετάει μολότοφ χωρίς να έχει ιδέα γιατί τι κάνει αυτό που κάνει! Να του βάλω εγώ μυαλό; Εγώ θα βάλω μυαλό στα παιδιά μου, όπως έβαλαν και οι γονείς μου σε εμένα . Και γιατί το λέω αυτό; Θυμάμαι μια φορά στο λύκειο και ενώ κάναμε λογοτεχνία, ένα λεπτό πριν χτυπήσει το κουδούνι η καθηγήτρια ήθελε να μας υπαγορέψει κάτι που ίσως να μας καθυστερούσε. Πετάγομαι κι εγώ και λέω : «Εντάξει, τι είναι δυο λεπτά, πείτε μας…» Τι ήταν να το πω; Με κράξανε! Να κάτσω να πω λοιπόν τι εγώ σε αυτούς τους ανθρώπους; Υπάρχει περίπτωση να καταλάβουν; Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να λογικέψω ανθρώπους, μάλωνα συχνά, μα τσάμπα κόπος! Ξέρεις τι μου είπε κάποιος κάποτε;  : «Ξέρω ότι είμαι λάθος, αλλά έτσι γουστάρω! Να είμαι λάθος κι ας μη μου μιλάει κανένας» Τι μπορώ λοιπόν  να κάνω εγώ; Προσπάθησα μα απέτυχα! Την προσπάθεια την έκανα μα τζίφος! Και θα την κάνω πολλές φορές ακόμα μα ξέρω πως μερικοί άνθρωποι έχουν κλειστά τα αυτιά! Γιατί Κάκια μου είναι στον άνθρωπο! Δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο! Γι’αυτό σου είπα πως ο καθένας αντιδρά με τον τρόπο που κρίνει εκείνος !
Όσον αφορά τα μπλόγκς τώρα! Εγώ έφτιαξα μπλόγκ γιατί μου άρεσε πολύ να διαβάζω βιβλία! Σκέφτηκα λοιπόν στην αρχή πως θα μπορούσα να γράφω τις εντυπώσεις  μου για κάθε βιβλίο που διαβάζω! Ούτε για τα σχόλια ήξερα , ούτε για τους αναγνώστες, ούτε για την επισκεψιμότητα του κάθε ιστολογίου, ούτε τίποτα…  Στη συνέχεια άρχισα να αναρτώ κι εγώ δικά μου κείμενα, όχι για να μου πουν μπράβο, όχι για να προβάλλω μια ψεύτικη εικόνα, αλλά γιατί το ένιωθα! Είμαι η Νατάσσα και λατρεύω να γράφω! Αυτή είναι η αλήθεια! Δε μπορώ να μπω στη διαδικασία να σκέφτομαι πόσοι ψεύτες μπορεί να κυκλοφορούν εδώ μέσα! Εγώ θα πω μόνο αυτό που θέλω να πω όταν το θέλω κι όταν είναι αλήθεια! Διαφορετικά απέχω! Τώρα αν οι άλλοι θέλουν να πουλήσουν κάτι άλλο από αυτό που είναι πραγματικά, ας το κάνουν ! Είναι ελεύθεροι…  Και πάλι δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
Τέλος, για τη φιλιά που υπάρχει εδώ μέσα! Επίτρεψε μου να πιστεύω πως υπάρχει! Κι αν όχι ακριβώς φιλία, τότε ας πω πραγματικό ενδιαφέρον! Μπορεί να μη συμβαίνει συχνά, μα σίγουρα κάποιοι μπορούν να δεθούν με κάποιους άλλους! Εγώ μιλάω προσωπικά! Κάποια στιγμή γνώρισα μέσα από τα κείμενά της την Ανάσα! Την διάβαζα και τη διαβάζω πάντα! Την έμαθα μέσα από το γραπτό της λόγο! Ψεύτικος; Αληθινός; Δεν ήξερα… Να όμως που συναντηθήκαμε από κοντά και ήταν όπως ακριβώς την είχα φανταστεί! Όχι εξωτερικά, αλλά εσωτερικά! Και  χαίρομαι πολύ που γνώρισα έναν άνθρωπο αξιόλογο και που έχει την ίδια αγάπη με εμένα. Μιλήσαμε και μιλάμε στο τηλέφωνο, θα ξαναβγούμε και γιατί όχι να μην συνεχιστεί αυτή η σχέση;  Επειδή τη γνώρισα εδώ μέσα; Άνθρωποι κυκλοφορούν έξω, άνθρωποι κι εδώ! Καλοί και κακοί, ψεύτικοι και αληθινοί… Ποτέ δε θα είμαστε σίγουροι για κανέναν! Ούτε για τους real,  ούτε για τους εικονικούς! Εμένα πολλές «πραγματικές» φίλες, μόνο πραγματικές δεν υπήρξαν! Κι όχι αυτό δε σημαίνει πως απαρνούμαι τους πραγματικούς κι από δω και πέρα θα κάνω φιλίες μόνο μέσω internet!
Eλπίζω να μη σε κούρασα! Πέρασα απλώς να πω τη γνώμη μου!
Εγώ βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα τα ποιήματά σου! Δεν ξέρω γιατί έφτιαξες ιστολόγιο, μα ένας αγώνας είναι και αυτός! Προσωπικός!
Αφήσου ελεύθερη και εκφράσου! Για ‘σένα! Μόνο για σένα! Κάνε την προσωπική σου επανάσταση κι όποιος θέλει ας ακολουθήσει!


21 σχόλια:

  1. Ακου κοριτσακι:
    Δεν εχω γνωση του προηγουμενου περιστατικου, γι αυτο και θα απαντησω μεμονωμένα εδω.
    Οντως στη ζωη μας, αυτο που μετρά πανω απ ολα ειναι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ
    Γι αυτην ξοδευτηκαν χιλιαδες τόνοι αίματος κι αλι σ αυτον που δεν την εχει
    Ουτε τις πορείες καταλαβα γιατι ανεφερες, να σου πω ομως πως κι εγω εχω αρνηθει συστηματικα να μπω σε σωματεια διαφορα, και δη σε φιλοζωικα που, ξερουν οι πάντες πως λατρευω τα σκυλια
    Θεωρω πως αυτο που μπορω να κανω το κανω με το παραπάνω απο μονη μου.
    Τι θελω να πω; Αυτο ακριβως που λες κι εσυ, οτι ο καθενας λειτουργει με το δικο του τροπο
    Διαφωνω ομως ως προς το δεν θα βγαλω εγω τον όφι απο την τρυπα, ο καθενας μπορει να τον βγαλει με οτι τρόπο μπορει κι οση δυναμη εχει
    Δεν θα κατηγορηθει ποτέ κανεις για αδυναμια, για αδιαφορια ομως;

    Φιλακια Τσοτσώ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρίκη μου ,
    συμφωνούμε απόλυτα νομίζω! Δεν είπα οτι δεν προσπαθώ να κάνω πράγματα ή να αντιδράσω! Έφερα μερικά παραδείγματα για να πω απλώς πως σε μερικούς όσο και να μιλάς μυαλό δε βάζεις! Αυτό όμως δε σημαίνει οτι θα σταματήσω να μιλάω! Και βέβαια θα μιλάω! Μα δε φτάνει να το θέλω μόνο εγώ! Πρέπει να θέλει και ο άλλος να ακούσει! Ο καθένας λοιπόν πράττει αναλόγως! Έχω πολλές φορές προσπαθήσει να συζητήσω με ανθρώπους και παρατηρώ πως ειδικά οι νεότεροι αρνούνται να κάνουνε διάλογο! Αντί να είναι πιο προχωρημένοι, έχουν μείνει πολλά χρόνια πίσω και δεν αλλάζουν με τίποτα μυαλά! Και να μην αλλάξουν αν δε θέλουν! Δε μπορώ να τους επιβάλω την άποψή μου! Αλλά το να ξέρεις οτι είσαι λάθος και να επιμένεις , ε αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω! Πες μου,τι να του πω αυτού του ανθρώπου;

    Φιλάκια καλή μου!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πήρα μέρος και στη "συζήτηση" με την Κάκια οπότε δεν θα πω πολλά, θέλω μόνο να επιβραβεύσω τη γνώμη σου (κι ας μην αποζητάς αυτό) και να συμφωνήσω μαζί σου!
    Όσο για το λόγο που έφτιαξα το ιστιολόγιό μου, αυτόο δική μου ιστορία που θα διαβάσεις κάποια στιγμή από μένα.

    Για την ώρα πολλά φιλιά και να σαι πάντ χαρούμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λοιπον συμφωνω σε ολα μαζι σου, πορειες, μπλοκς και φιλιες. Σε καθε σου λεξη. Εγω καποτε ηθελα να παρω μια αποφαση που ομως να τη δεχτουν και η αλλοι , ισως για να μην τους απογοητευσω δεν ξερω κι ενας αγαπημενος καθηγητης μου ειπε "αρκει εσυ να σαι ευχαριστημενη, ο,τι κι αν αποφασισεις". Αυτο σου λεω κι εγω τωρα εδω... Εσυ να σαι καλα! Εσυ να νιωθεις καλα!

    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νατασσα,στα 23 σου χρόνια και λες
    Πάντα τα κακά θέλουμε να λέμε!..

    μα τσάμπα κόπος...

    Την προσπάθεια την έκανα μα τζίφος...


    και σε ρωτάω....
    Τόσο καιρό που επισκέπτεσαι το μπλοκ μου βλέπεις να μιλάω μόνο για τα άσχημα?..
    Βλέπεις να μην εκθειάζω τις επιτυχίες ακόμη και φίλω που αποτελούν έμπνευση για μενα?..

    Στα 36 μου και ακομη δενέχω πει ούτε μία φορά "ΤΣαμπα κοπος!"..

    Τιποτε ματια μου δεν παει χαμενο!...

    Τιποτε!...

    Με ενοχλεί η παραίτηση...
    Η σταση του παρατηρητη...
    Ο αμετοχος άνθρωπος..
    Ο άβουλος..
    και ο ηττοπαθής..

    Το μεγαλύτερο μέσο διαπαιδαγώγισης είναι το παραδειγμα...
    Αν τα παιδιά μας ακουνε μόνο θεωρίες για την Μεγαλη Αλλαγή... θα μάθουν απλά να ρητορεύουν καλα και στην πραξη θα συμβιβαζονται..

    Πρώτη είπα ότι πλήρωσα ακριβά το τίμημα της αντίδρασης..
    Με θεωρούν ακραία..
    αυτο που λενε μερικοί "Επαναστάτης χωρίς αιτία"..
    Μα επιμενω..

    με κάθε μέσο και σε όποιο χωρο κι αν βρεθω..
    Δε με απασχολεί να φαίνομαι το γλυκό συγκαταβατικό κοριτσάκι...
    Ούτε και ο μαχητής που είναι βεβαιος ότι θα αλλαξει την κοινωνία..

    Όλοι όμως προσθετουεμ το λιθαρακι μας..

    Απαιχθανομαι τους όσους παθητικά περιμένουν να καρπιστούν τις αλλαγες που πετυχαν οι άλλοι με το αίμα και τον ιδρωτα τους...

    Ας μη θιξω το θεμα των απεργειων..
    Θα με παρετε με τις πετρες..
    Θα μυ πεις: "Μα καλά σήμερα φερνουν αλλαγες οι απεργιες?.. ότι είναι να γίνει στο ασφαλιστικό, στην παιδεία, στο εργασιακό, θα γίνει.. Τι σκας!!!!.. Οι αγρότες πετυχανκατι κλείνοντας τους δρομου?..."

    εεεεεεεεεε... δε θα καθίσουμε και με σταυρωμενα τα χερι ανα μας πηδήξουν κιολας!!!..

    Αυτη τη φιλοσοφία θα περασουμεστα παιδιά μας?..
    "Όταν μιλάει και αναγγελει μετρα η κυβερνηση ΔΕ θα αντιδρας.. δε θα παιρνεις θεση.. θα υποκλίνεσαι ευγενικά και κοίτα να γίνεις κολλητός {γλύφτης} του διευθυντή για να μη σε διωξουν από τη δουλεια..."

    Ευχαριστω ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ!..

    θα μου πειτε παλι ότι μιλάω από θεση ισχυος γιατι είμαι διορισμενη στην εκπαίδευση!..
    Μπορει..
    Δεν πιανομαι με εικασίες και υποθεσεις λεγοντας ότι θα έκανα το ίδιο ΑΝ ήμουν ιδιωτικός υπαλληλος..

    Αλλα παντού μπορούμε να παλέψουμε για αξιοκρατία, για δίκαιη αμοιβή, για εργασιακά διακιώματα, για δωρεαν δικαιωμα στη μαθηση...

    Και να σου πω:
    Και τι έγινε που σε έκραξε όλη η ταξη όταν διέθεσες τα 2 λεπτα στην καθηγητρια?..
    Μεχρι εκει ήταν το σθενος σου?..
    Αντί να υψώσεις φωνήκαι να τους κανεις να νιωσουν άβολα διεκδικώντας τα 2 λεπτά από τους υπόλοιπους που είχανστο νου να καπνίσουν ένα τσιγαρακι στις τουαλέτες, υποχωρησες??....
    Λαθος στρατηγικη..
    Μαλλον τότε, απλά το είπες για να το πεις.. να πεις άντε να σας δωσουμε μα τελειωνετε..
    Αυτο ματια μου δεν είναι διεκδίκηση στη μαθηση.. Δεν είναι σταση "Αδραχνω Ευκαιρίες"..

    Εγω θα περίμενα πιο δυναμική αντιδραση και με επινόηση και επιχειρηματολογία να πεισεις τους συμμαθητες σου να μεινουν...

    Το θεμα ανεξαντλητο..
    Θα πω ότι είναι υποχρεωση τυ καθενος να συνειδητοποιήσει ότι Βελτιωνοντας τον Εαυτό του Βελτιώνει τον Κοσμο...
    και τα όσα ανεφερες για το Βαθμό που μπορει ο καθενας...
    εμενα μου θυμίζει ωχαδελφισμο και ΜΟΝΟ..

    Όποιος θελει ΜΠΟΡΕΙ!..
    ΕΠαναλαμβανω την ευχή του παππού του Καζαντζακη:
    Φτασε όπου ΔΕΝ μπορείς παιδί μου..
    και μη μου πειτε ότι ΔΕΝ μπορούν να φτασουν όλοι πιο περα!!!...

    Αναμοχλεύω τα σχολια και φερνω στην επιφανεια αυτο που είπε η silena:
    Πιστευω στη δυναμη του Ανθρωπου..
    Κι εγω εκει πιστευω και όχι σε εξωγενείς Θεούς και Δαιμονες!!!!..

    Φιλια... αν έγινα καπως επιθετική ζητάω Συγνωμη..Ειλικρινά..

    Τα φιλια μου είναι αληθινα αν και εικονικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο για τις εικονικες φιλιες κρατάω τις επιφυλαξεςι μου και για τις προθεσεις και για τις αντιστοιχίες εικονικής ταυτότητας και πραγματικης..

    Δεν είναι όλοι σε αναντιστοιχία, μα αρκετοί οπως ανεφερα στο μπλοκάκι μου....
    Πάντα ελευθερα εκφραζομαι, ματια μου..

    Όσα είχα να πω τα είπα φλυαρώντας στο μπλοκάκι μου..

    Και για τους εικονικούς καρχαρίες..
    και για τα εύπιστα κοριτσακια..

    και επίσης εκθείασα τη φιλία που ξεκινά με αφορμη την εικονική επαφή και συνεχίζεται στη "βιοσφαιρα" όπως λεει η Κάρυ..

    Η χωρος εδώ είναι μικρογραφία, αν και τείνει να γίνει Μακρο-γραφία, του πραγματικου...
    αλλα η ανωνυμία ενισχύει επικίνδυνες συμπεριφορες...

    Μόνο αυτο..

    Τα φιλια μου και καλές αντιπαραθεσεις ή ταυτίσεις με τους υπολοιπους σχολιαστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάκια μου
    Δεν μίλησα προσωπικά για σένα όταν έλεγα ότι μόνο τα κακά αναφέρουμε πάντα! Μιλάω γενικότερα για τους ανθρώπους κι αν θες ειδικότερα για εμάς τους Έλληνες! Το έχουμε το κακό να κλαιγόμαστε πώς να το κάνουμε! Βλέπω γύρω μου, ακούω και βλέπω συνεχώς πως γίνονται παράπονα για όλα!
    Και βεβαίως έχω δει πως αναφέρεσαι και σε ευχάριστα πράγματα και σε επιτυχίες! Το ίδιο κάνω και εγώ! Χαίρομαι τη ζωή μου! Την ΖΩ! Και θα χαρώ επίσης και με τη χαρά του άλλου! Όχι μόνο με τη δικιά μου!
    Δεν δηλώνω παραίτηση!
    Δεν είμαι παρατηρητής!
    Δεν είμαι αμέτοχη!
    Δεν είμαι άβουλη!
    Δεν είμαι ηττοπαθής!
    Στα λέω αυτά και ξέρω πως στο σχόλιο σου δε μιλάς για μένα αλλά γενικώς για τους ανθρώπους! Όταν λέω «τσάμπα κόπος» δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να προσπαθώ και θα σταματήσω να αγωνίζομαι! Σημαίνει απλώς πως πολλές φορές θα δώσουμε μάχες μα σε πολλούς ανθρώπους δε θα έχουμε αποτέλεσμα! Δυστυχώς αλλά έτσι είναι…
    Το «τσάμπα» λοιπόν αναφέρεται στο αποτέλεσμα και όχι στην προσπάθεια!
    Εγώ το λέω! Δεν είμαι επαναστάτης, μα αυτό δε σημαίνει και πως συμβιβάζομαι! Αντιδρώ! Αντιδρώ με τον δικό μου τρόπο! Όποιος μπορεί να είναι αυτός κάθε φορά! Προσθέτω κ εγώ το λιθαράκι μου όπως λες!
    Και βεβαίως να βγούμε στον δρόμο, και βεβαίως να φωνάξουμε! Και βεβαίως δε θα κάτσουμε να μας πηδήξουν! Ας μην έρθει η λύση, εμείς θα έχουμε αντιδράσει! Φτάνει μόνο κάθε φορά που θα αντιδρούμε, να μη θρηνούμε και ανθρώπους! Το έχω σιχαθεί αυτό το πράγμα!
    Όσον αφορά την στάση μου εκείνη την ημέρα στο μάθημα συνέχισα να υποστηρίζω τη θέση μου! Είπα να μας πει η καθηγήτρια αυτό που θέλει! Δε θα πάθουμε τίποτα αν χάσουμε και δυο λεπτά! Και πάλι όμως δεν έγινε τίποτα! Εκεί είναι που είπα «Θα τους βάλω εγώ μυαλό;» Αναφερόμουν στους υπόλοιπους συμμαθητές που δυσανασχέτησαν! Και ήθελα να δείξω πως άνθρωποι με τέτοια μυαλά είναι δύσκολο να αλλάξουν! Να προσπαθήσω ! Κανένα πρόβλημα! Αν δεν προσπαθήσω δε θα μάθω ποτέ! Μα κι αν πολλές φορές προσπάθησα, δεν είχε αποτέλεσμα όπως προανέφερα!
    Θα συμφωνήσω με το τελευταίο μέρος του σχόλιού σου και θα πω πως πράγματι αν θέλεις μπορείς να κάνεις πράγματα! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕ ΘΕΛΩ! Το θέμα είναι πόσοι από εμάς θέλουνε…
    Ουδέ ποτέ ενώ έγραφα τα σχόλια μου θέλησα να γίνω επιθετική! Βλέποντας μόνο γράμματα δεν μπορούμε να ξέρουμε τη χροιά που παίρνει η φωνή! Πάντα ήρεμα και φιλικά προσπάθησα να πω τη γνώμη μου!
    Σου στέλνω και εγώ τα φιλιά μου!
    Αληθινά φιλιά!!!
    ΥΓ Όλο αυτό εδώ μέσα, χάρις στην ανάρτησή σου είναι πολύ υγειές! Είναι αντίδραση! Είναι κατάθεση απόψεων και σκέψεων! Είναι και αυτό ΖΩΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ sweet truth
    Καλή μου δεν είναι θέμα επιβράβευσης! Είναι απλώς η γνώμη του κάθε ανθρώπου! Πολλές φορές είναι διαφορετικές οι απόψεις! Και γιατί να μην είναι άλλωστε; θα σου άρεσε να ζούμε σε έναν κόσμο που όλοι θα είχαν τα ίδια πιστεύω; Φτάνει το αληθινό καλό και το αληθινό κακό να το κατανοούν όλοι!Πολύ βαρετό μου ακούγεται!
    Θα χαρώ να μάθω γιατί έφτιαξες το μπλογη σου!

    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλς
    και βεβαίως να κάνεις πάντα αυτό που κάνει εσένα ευτυχισμένη! Αυτή η ευτυχία όμως να μην είναι εις βάρος της δυστυχίας κάποιου άλλου ανθρώπου!

    Φιλάκια κ καλό σου φθινόπωρο!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνοδοιπόρε μου...
    Δεν ξέρω αν κατάλαβα και πολύ καλά τι έγινε... Εγώ ,διάβασα αυτά που έγραψες, μπήκα και στην κάκια και επειδή από την υπεραναλυση μερικές φορές χάνεται η ουσία, θα πω μερικά πράγματα όπως τα βλέπω με το φτωχό μου μυαλό...
    Πρώτον πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην διαφορετικότητα του καθενός...
    Ο καθένας συμπεριφέρεται,ζει και αντιδράει διαφορετικά...
    Δεν υπάρχει πρέπει, ούτε κάποιος οδηγός σωστής δράσης η αντίδρασης!
    Αυτό που για μένα είναι ο σωστός τρόπος για κάποιον μπορεί να είναι ο λάθος!
    Δεν θέλω να επιβάλλω σε κανέναν να αντιδρά όπως εγώ άλλα έχω την απαίτηση να σέβεται τον τρόπο μου όπως σέβομαι εγώ τον δικό του.
    Δεύτερον μην μπερδεύουμε την επανάσταση με την απεργία κάθε κλάδου και συνδικαλιστικού παραμαγαζου...Δεν είναι τυχαίο ότι οι επικεφαλής της ΓΣΣΕ και τις ΑΔΕΔΥ που αγωνιούν και καλά για τον εργαζόμενο γίνονται κατά κανόνα βουλευτές και μάλιστα του εκάστοτε κυβερνητικού κόμματος!Άσε που οι πιο πολλές απεργίες γίνονται μεσώ της ασφάλειας της μονιμότητας του δημοσίου...
    Και στα λεω εγώ αυτά που προέρχομαι από αριστερή οικογένεια με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τον προσωπικό μου τρόπο αντίδρασης!Άπλα να μην μπερδευουμαι τις έννοιες...
    Τρίτον όσον άφορα τις σχέσεις στην Blogοsfaira
    Ο καθένας από εμάς έχει φτιάξει το διαδικτυακό του σπίτι για τους δικούς του λόγους και τις δίκες του ανάγκες...
    Εγώ αυτούς που διαβάζω συνήθως δεν με απασχολεί αν η πραγματική τους εικόνα συμβαδίζει με την εικονική...Και τις πιο πολλές φόρες δεν με νοιάζει κιόλας...
    Το να μπεις σε αυτήν την διαδικασία το μόνο που κάνεις είναι να δηλητηριάζεις την αγνότητα της επαφής...
    Άσε που πολλοί είμαστε πια φίλοι και στο facebooκ όποτε ξέρουμε και πως είναι και ποιος ειναι αυτός που κρύβεται πίσω από κάθε διαδικτυακή περσονα!
    Και θα πω και αυτό,εγω κλείνοντας δυο χρόνια blogger έχω πλέον πειστεί ότι ακόμα και διαδικτυακά κατά κανόνα έχουμε μια τάση να πέφτουμε πάνω σε ανθρώπους που έχουμε τις ίδιες άξιες και τους ίδιους κώδικες ...
    Έχοντας παραστεί κιόλας ως καλεσμένος σε διάφορα bazaar και πάρτι από ενώσεις blogger έχω να καταθέσω ότι όσους blogger γνώρισα από κοντά,που πριν τους ήξερα μόνο μέσα από τα blog τους, άντρες η γυναίκες,ήταν αξιολογότατοι και πολύ όμορφοι άνθρωποι...
    Σίγουρα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις...Άλλα που δεν υπάρχουν?
    Αυτά είχα να πω...
    Συνοδοιπόρε μου συγγνώμη για το σχόλιο-σεντόνι!
    Σου στέλνω ένα μεγάλο φιλί και μια ευχή για ένα υπέροχο βράδυ!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν μπορώ να μπω στην συζήτηση, γιατί διαβάζοντας όλες τις απόψεις αλλού συμφωνώ αλλού διαφωνώ, αλλού δεν ξέρω, αλλού ίσως χρειάζεται να το σκεφτώ. Αλλά σε ότι αφορά το γράψιμο εδώ για μένα αποτελεί ένα σπουδαίο μέσο έκφρασης που έχει και αγχολυτική δράση. Το να καταθέτεις με τον τρόπο που μπορείς μέρος του εαυτού σου και να τον μοιράζεσαι με άλλους είναι από μόνο του σπουδαίο. Όποια γνώμη και να έχουν οι άλλοι για ότι καταθέτεις.Γιατί το ζήτημα δεν είναι να βρεις κοινό το ζήτημα είναι να βρεις κάτι να σε παρακινήσει να κάνεις τις καταθέσεις σου.
    Αν βγήκα από το θέμα ζητώ συγγνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ιανέ μου συμφωνώ και επαυξάνω!
    Ακριβώς το ίδιο νιώθω και εγώ για όλα όσα ανέφερες στο σχ'ολιο σου! Για τις αντιδράσεις, για τις επαναστάσεις, για τη φιλία στο μπλογκ, για τους μπλόγκερς!
    Είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε και να λέμε αυτό που θέλουμε, χωρίς όμως να θίγουμε τον διπλανό μας!

    Καλο βραδάκι συνοδοιοπόρε μου!
    Φιλιά κ από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Χριστόφορέ μου
    ήταν και αυτό μέσα στο θέμα! Έτσι νιώθω και εγώ κάθε φορά που γράφω και ανρτώ ένα κείμενώ μου! Ο,τι έχω κάνει κάτι σπουδαίο! (περισσότερο βέβαια επειδή το έγραψα κι όχι επειδή το αναρτώ)
    Αλλά να είναι τόση η χαρά μου που δε μπορώ να μην την μοιραστώ με όλους εσάς που τόσο εκτιμώ!
    Γιατί να είστε σίγουροι πως την γνώμη σας την εκτιμώ βαθύτατα!
    Εσύ το ξέρεις καλά αυτό Χριστόφορε!

    Καλό βραδάκι φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νατάσσα μου,

    Επειδή θέλησα να παρατηρήσω πρώτα όλα όσα γίνονταν αυτές τις μέρες, κι επειδή άφησα συμπυκνωμένα την άποψη μου στην Κάκια, θα κρατήσω μόνο την τελευταία σου φράση, που νομίζω τα λέει όλα και είναι και στο κάτω κάτω ό,τι πιο θεμελιώδες..."Αφήσου ελεύθερη και εκφράσου! Για ‘σένα! Μόνο για σένα! Κάνε την προσωπική σου επανάσταση κι όποιος θέλει ας ακολουθήσει!"...

    Είμαστε εδώ, επειδή ο καθένας μας το θέλει. Δεν αναγκάζουμε κανέναν να μας διαβάσει κι ούτε αναγκαζόμαστε να διαβάσουμε και να γράψουμε από κανέναν. Ό,τι γίνεται γίνεται με τη θέληση του καθενός.

    Αυτά από εμένα. Να έχεις ένα όμορφο Σάββατο Νατάσσα μου!!! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kalispera Natassa!!!

    Perasa na se efxaristisw gia to sxolio sou sxetika me to Imaret distixws twra to eida :$!!!


    M aresei to blog sou 8a se episkeptomai!!!Kali sinexeia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όμορφη μικρή Νατάσσα μου!
    Τάγραψα και στης ποιήτριας,τα γράφω και σ'εσένα!
    Οι εκπαιδευτικοί σαν κι'εσένα και οι γονείς σαν κι'εμένα επωμιζόμαστε το μεγάλο έργο της εκπαίδευσης των παιδιών!
    Θα πρέπει νάμαστε φωτεινό παράδειγμα στα μάτια τους για να μπορούμε να τους διδάσκουμε πρώτα αξίες και στάσεις ζωής!!! Μετά θα φροντίζουμε και για τις γνώσεις τους...
    Πέρασα για να σου πω αντίο, τι κρίμα που έτυχε να σε γνωρίσω τώρα στο τέλος...
    Πέρνα απο το σπίτι μου έχω κάτι για σένα!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Έσπερέ μου
    συμφωνώ μαζί σου! Αν θέλω σε διαβάζω, αν θέλεις με διαβάζεις κ μόνο αν θέλουμε πραγματικά κάτι να πούμε αφήνουμε σχόλια! Δε μας αναγκάζει κανείς!

    Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά με τόσες ετοιμασίες όπως καταλαβαίνεις τρέχω και δε φτάνω!

    Φιλιά!
    την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Angeliki μου
    θαυμάζω τη δουλειά σου! εισαι πραγματικά πολύ καλή! κι είσαι τόσο νέα ακόμη! εύχομαι κάθε καλό!

    να περνάς!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @karyatida
    αντίο! Λυπάαι μόνο που αργήσαμε να συναντηθούμε! Να περνάς καλά στ ζωή σου!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νατασσάκι,

    διάβασα με ενδιαφέρον το σχόλιό σου καθώς και των υπολοίπων. Δεν γνωρίζω τι έχει προηγηθεί, όμως ειμαι της άποψης πως η όποια επανάσταση, η όποια αντίδραση ξεκινά από μέσα μας. Ο καθένας αναλόγως των δυνάμεών του λοιπόν... κι αυτές πηγάζουν από μέσα μας. Συμφωνώ μαζί σου. Μπορείς να επαναστατείς χωρίς να χρειαστεί να κραυγάσεις. Επανάσταση και αντίδραση μπορεί κάλλιστα να ειναι η δημιουργία. Και μπορεί να προέλθει από μία ιδέα ενός ψαγμένου νου που θα έχει τη δύναμη να φέρει την αλλαγή. Αν ψάξουμε στην ιστορία, θα βρούμε άπειρα παραδείγματα που το αποδεικνύουν. Επαναστάτης ήταν ο Τσε Γκεβάρα, επαναστάτης ήταν και ο Αϊνστάιν. Ο πρώτος έκανε θόρυβώδεις επαναστάσεις, ο δεύτερος απλά σκεφτόταν.

    Μείνε οπως είσαι, έχεις αλήθεια που δύσκολα συναντάται στις μέρες μας και δεν χρειάζεται κραυγές για να ξεχωρίσει. Κι αν φανεί σε κάποιους πως ανταλλάσουμε φιλοφρονήσεις, ειλικρινά δεν με απασχολεί. Το μονο που με νοιάζει ειναι να κρατώ κοντά μου ότι θεωρώ εξαιρετικό και μπορει να εκτιμήσει την αλήθεια μου.

    Σε κρατώ κοντά μου λοιπόν.

    και σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Το μονο που με νοιάζει ειναι να κρατώ κοντά μου ότι θεωρώ εξαιρετικό και μπορει να εκτιμήσει την αλήθεια μου.
    Σε κρατώ κοντά μου λοιπόν."

    Τα λόγια σου λένε ξακάθαρα όλα όσα σκέφτομαι κι εγώ για 'σένα! Τίποτα άλλο δε θα πω! Είναι αμοιβαία τα αισθήματα καλή μου!

    Πολλά πολλά φιλιά! Ελπίζω να τα πούμε πολύ σύντομα!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μου αυτό που σκέφτηκες...
Σε ακούω...